Hur du justerar ett Back Broms

Om du har fått veta av en mekaniker att ryggen bromsarna behöva justeras, betyder det oftast två saker: din bil är utrustad med bakre trumbromsar, och du kan göra justeringen själv, oftast utan några verktyg. Bakre trumbromsar är generellt självjusterande, men om bromsbackarna eller trummor har just ändrats, kan de ta lite tid att sätta sig och behöver lite extra hjälp. När de har justerats, men de vanligtvis inte kommer att behöva justeras igen tills det är dags att byta ut dem. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Visa fler instruktioner
1

Shift bilen i backen. Säkerhetskopiera långsamt, vilket gör flera kompletta stopp. Bromsning, medan i omvänd, aktiverar självjusterande mekanism i trumbromsar. Eftersom trumbromsar är självjusterande, är det enklaste sättet att anpassa dem för att låta dem anpassa sig. Om detta inte verkar göra susen, fortsätt till nästa steg.
2

Lossa muttrarna på däcken med ett däck järn då jack upp den bakre delen av bilen. Sätt pallbockar under bilen på vardera sidan och sänk bilen tills den vilar på pallbockar. Ta bort muttrarna sedan ta bort däcken för att komma till bromsarna.
3

bort trummorna från bromsarna. Lokalisera justeraren stift, som ser ut som en lång, tjock penna som sträcker sig från ena skon till den andra. I mitten av justeraren stiftet är ett hjul som, när den vrids, ut eller in i längden av stiftet. Klicka på hjulet tills trumman passar tätt över skorna, med bara tillräckligt med utrymme för att fortfarande röra trumman när du snurrar den.
4

Montera däcken och byt muttrarna lyft sedan bilen utanför pallbockar. Testa bromsarna för att se om de är korrekt inställda. Om de fortfarande verkar vara underpresterande, kan det vara ett annat problem, och du bör rådfråga en professionell mekaniker.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127679.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.