Hur man gör dina Utsläpp bilpass

Även om varje stat har sina egna utsläpp riktlinjerna för testning, testa en bil kan innefatta flera olika förfaranden. Instrumentbrädan varningslampor kommer att kontrolleras, datorn kommer nås, kommer gasen locket inspekteras och avgasröret kommer att övervakas för utsläpp. Om din bil lider av stora problem som en felaktig avgaser eller om den "check engine" lampan lyser, passerar det inte en avgasprovet tills problemen är repareras av en certifierad mekaniker. Men det finns saker som du kan göra för att se till att din bil är i toppform för att klara eventuella utsläpp test. Instruktioner
1

Få en tune-up på din bil. Byt tändstift, luftfilter, PCV ventil och har diagnostiken kontrolleras vid en kvalificerad servicestation. Motorer som inte är i samklang avger mer utsläpp och är mindre effektiva än motorer som är trimmad-up.
2

Byt olja. Smutsig olja fällor smutspartiklar eller kolväten som kan brännas i motorer förbränningskammaren. Ren olja gör din motor kör och renare, vilket ger dig en renare och mindre utsläpp fyllda avgaser.
3

Värm din bil upp till vanlig arbetstemperatur innan testas. Ett varmare igång motorn ger mindre utsläpp, så även om du väntar i kö för att testas, inte förvandla din bil av. Låt den igång för att hålla det varmt.
4

Testa din bil på torra dagar. Fuktiga eller regniga dagar kommer att orsaka din bil att köra rikare och därför häll fler utsläpp i avgaserna. Torra dagar låta din bil att bränna bränsle mer effektivt, och därmed släpper ut mindre utsläpp från avgasröret.
5

Fyll bensintanken upp med rätt bränsle innan testet och se till att tanklocket är tätar tank ordentligt. Spara inte en slant eller två här om din bil kräver premium klass gas men du kör vanliga stället. Fyll den med den rekommenderade betyget bensin, satte gasen tillbaka locket korrekt, sedan köra bil för ett par miles för att få det bränsle i motorn innan du går till får testat.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127663.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.