Saker som gör en bilmotor Run Hot

En bil kräver kylning vid förbränning av bränsle. Den blandning av vatten och frostskyddsmedel som driver genom kylaren hjälper till att hantera kylsystemet. Om bilen går varm, det finns en mängd saker att tänka på när man precisera orsaken. Ingen skärvätska

En bilmotor kan köras varm om den är låg på kylvätska. När en bil läcker kylvätska, det finns inte tillräckligt med vätska för att absorbera överskottsvärme från motorn. Du kan tappa kylvätska från kylarslangar, sprickor i kylaren, en trasig vattenpump, en blåst packning, en bruten kylarlock eller en skadad värmesystem.
Fan Glitches
< p> En fläkt cirkulerar luft genom kylaren när bilen står stilla eller går långsamt. Vissa fans arbetar med en trissa system med ett bälte. Om bältet lossnar eller blir löst, kommer fläkten slutar fungera och troligen vattenpumpen fungerar inte heller. Motorn kommer att starta att överhettas snabbt. Dessutom, om du har en bil med en elektrisk fläkt, kan du uppleva överhettning om det finns ett problem med en termostat som driver fläkten eller fläktmotorn.
Termostat

Termostaten reglerar vattenflödet i motorn. Ibland termostaten slutar fungera efter ett par år. En termostat som inte är helt öppen, eller har fastnat i stängt läge, kan göra en motor gå varm.
Radiator Problem

Håll bilen ren, även inne huven. Allt som kan hindra motorn, vare sig inne eller ute, kan den överhettas. Till exempel, under tiden din bil bygger upp avlagringar på insidan av kylaren som kan hindra kylmedelsströmningen. Allt som blockerar kylplattorna av radiatorn kan minska luftflödet.
Motor-relaterade problem

Ibland bilens överhettning har ingenting att göra med kylsystemet. Om du har ont om olja eller har en defekt oljepump, kan motorns friktion orsaka din motor att köra varma. Dessutom kan bilen överhettas om du blåser en topplockspackning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127653.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.