Hur man byter ett bakljus på en 2005 Cobalt

Att äga en 2005 Chevy Cobalt innebär att upprätthålla den regelbundet för att hålla den i bästa möjliga skick. En sak du vill göra ofta - varje några månader på minst - är att kontrollera alla lampor på bilen för att se till att de arbetar. Se till att dina bakljus, inklusive blinkers och bromsljus, fungerar. Om en av dina bakljus är ute, kan det vara farligt för dig och dina medtrafikanter. Ändra 2005 Cobalts bakljus är ett jobb du kan göra utan hjälp av en professionell. Reservlampor finns på alla bildelar återförsäljare, kolla billampor katalogen i butiken, be en butik för att få hjälp, eller titta i din Cobalt bruksanvisning för att bestämma den rätta glödlampan. Saker du behöver
Ersättningslampa
Visa fler instruktioner
1

Gå till bakljusaggregat genom bakluckan på din Cobalt. Ta bort trim, eller matta, i bålen. Dra försiktigt bort fästet som håller trim eller mattan på plats.
2

Koppla kablarna. Ledningarna kommer att vara i en sele. Lyft på fliken som är belägen i sockeln. Dra sele ut och placera på en säker plats.
3

tag i lamphållaren och förvandlas till en moturs riktning. När den låser, dra uttaget ur aggregatet.
4

Använd handskar för att dra ut glödlampan. Dra glödlampan rakt ut.
5

Sätt i en ny glödlampa i sockeln, handskar. Oljan på fingrarna kan orsaka delar av glödlampa att värma ojämnt och orsaka sprickor, underlåtenhet att använda rena handskar kan orsaka din nya lampan att brinna ut i förtid. Sätt sedan uttaget i aggregatet. Vrid sockeln i medurs tills du känner att den snäpper fast.
6

Fäst ledningsnätet i lamphållaren. Kontrollera att låsfliken är säkrad.
7

Sätt stammen trimma tillbaka på plats, se till att fästet är fastsatt. Testa lamporna genom att vrida nyckeln i tändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127646.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.