Hur man byter tändkablarna på en 1990 Toyota 4runner

tändstiftet trådarna på 1990 Toyota 4Runner SUV är integrerad med bilens tändningssystem. Om de är dåligt, din 4Runner antingen kommer att köra dåligt eller inte köra alls. Tändstiftet kablar överföra elektrisk ström från distributören till de enskilda tändstift, som genererar gnistor för att initiera förbränningsmotor. Om tändstiftet trådarna är skadade, kanske en gnista hoppa till en metalldel på motorn eller annars aldrig når tändstiftet. Du kan ändra gamla tändstift kablar själv med bara lite know-how. När du ska ändra en, bör du gå vidare och ändra dem alla - de kommer i ett set ändå. Saker du behöver
Nya tändkablarna (tillhandahålla delar butik specifikationer anställdas fordon för att säkerställa att du får rätt typ av kablar) katalog dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Se till att fordonet är coolt. Detta kommer att göra det enklare och säkrare att arbeta kring motorkomponenter.
2

Öppna huven och leta reda på distributören på förarsidan av motorn. Du kommer att se tändstiftet sladdar ifrån fördelarlocket till den enskilda tändstift i motorn.
3

tag tändkabeln nära där den ansluter till fördelarlocket och dra av den. Rotera tråden lite för att göra bort lättare, men inte sätta alltför stor spänning på tråden, vilket kan skada fördelarlocket.
4

Följ tråden till dess kontakt, och ta tag i tråden så nära som möjligt till motorn. Dra tråden från tändstiftet, med en lätt vridande rörelse vid behov.
5

Lägg en liten mängd dielektriskt fett på nytt tändstift tråd boot och fäst kabeln till kontakten. Vrid vajern något, om det behövs, tills det sitter ordentligt på pluggen.
6

Dra den nya kabeln till fördelarlocket, efter banan av den gamla tråden. Vanligtvis finns det plast parentes i vilken trådarna Snap. Fäst kabeln till fördelarlocket genom att skjuta den på plats där den gamla kabeln var ansluten.
7

Upprepa steg 3 till 6 för att ersätta alla de återstående tändkablarna. Ta sedan ersätta en tråd i taget för att undvika att ansluta fel tråd till fel kontakt eller fördelarlocket plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127565.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.