Hur du ändrar en 2005 Malibu Gas Filter

Gasfiltret, oftast kallad bränslefiltret, är ansvariga för att förhindra föroreningar och föroreningar från att nå bränslespridare och motorn. För 2005 Chevrolet Malibu, föreslår tillverkaren ändrar bränslefiltret var 30.000 miles. Genom att ersätta din bränslefiltret regelbundet, kan du förhindra onödiga och potentiellt dyra reparationer, såsom att byta spridare eller själva motorn. Saker du behöver
nya bränslefiltret
Phillips skruvmejsel
33 mm socket och skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och lokalisera gruppcentral på förarsidan. Ta bort säkringen för bränslepumpen. Starta bilen och låt den gå tills motorn stannar. Detta kommer att rensa överskott bränsle från bränslefiltret för att förhindra spill.
2

Leta bränslefiltret under bakre delen av bilen, mellan bränsletanken och bakaxeln. Bränslepumpen är säkrad med ett plastlock måste du ta bort med en skruvmejsel.
3

Använd en socket och skiftnyckel för att ta bort bulten som håller bränslefiltret på plats. Ta bort båda bränsleledningarna från filtret. Nu kan du ta bort det gamla filtret och sätt in en ny. Anslut bränsleledningarna och sätt tillbaka skruven som håller fast filtret.
4

Sätt tillbaka plastskyddet över bränslefiltret och använd skruvmejseln för att fästa det. Byt ut säkringen bränslefiltret och stäng huven på bilen. Starta motorn och låt den gå på tomgång i en minut. Detta kommer att tillåta bränsle att strömma in i det nya filtret.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127519.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.