Hur fungerar en bil agera när överföringen är dåligt?

Transmissionen är en av de mest känsliga delarna av en modern bil . Det är också dyra att ersätta. Det finns flera vanliga symtom som kan tyda på att din sändning misslyckas . Synliga symptom
p Det finns flera saker du kan titta på för att avgöra om din sändning är dåligt . Kontrollera transmissionsolja . Det ska vara rent och ogenomskinligt och rött , med inget skräp . Dessutom , titta på delar som gränsar till transmissionen , såsom konstanthastighetskoppling . Om den är sprucken eller skadad , kan det leda till att överföringen ska gå ut .
Ljud

De mest märkbara symptom på en dålig transmission är tongångar som du hör . En brist sändning kommer att producera ett hörbart " clunk " eller ett ryck vid ingrepp . Du kan också höra att klicka .
Symtom under Motion

När bilen rör sig , bedöma känslan av fordonet . Om din bil glider mellan växlarna , det finns ett konkret problem . Du kan märka en fördröjning mellan det ögonblick du sätter bilen i växel och när det faktiskt börjar röra sig, särskilt om motorn är kall . När du flyttar mellan växlarna , kommer en dålig överföring skifta ofta hårt eller rycker .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127474.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.