Instruktioner för att installera en Helicoil

Tillverkarna är smärtsamt medvetna om dyra misstag vid gängskärning. Det betyder ofta sänder en dyr del till skrothögen. Helicoil-gängade insatser bidrar till att eliminera detta problem, reparera skadade gängor och samtidigt ge en maximalt-styrka threading alternativ för mjuka metaller som aluminium. Saker du behöver
Helicoil insatsen
Infoga installation Tool Review Helicoil Tap
kranhandtaget
Borr
Tang break-off verktyg
Visa fler instruktioner

1

Borra ut de dåliga gängor med borren storlek anges i Helicoil manuell. Detta gör att du kan åter peka på hålet för den gängade insatsen. Linje hålet upp med manuell eller CNC kvarn och försiktigt borra hålet på mitten. Använd en indikatorklocka för att hitta mitten av hålet.
2

Tryck på det nya hålet med en Helicoil kran. Helicoil-gängad insats uppsättningar, inkluderar vanligen en kran av en viss storlek för att knacka processen. Fäst kranen till en kran handtag och håll den delen i ett skruvstäd. Knacka försiktigt hålet i en medsols rörelse. Du kan också använda en knacka huvudet på en manuell eller CNC kvarn för att peka på hålet. Tryck på mitten för att undvika att knacka sönder.
3

Skruva Helicoil insatsen på Helicoil monteringsverktyg. Dra den gängade stången ut och placera Helicoil i kammaren. Skjut den gängade staven ner i Helicoil tills tången vilar i slitsen, vid basen av staven. Försiktigt skruva Helicoil in i den gängade basen av plastkammare tills den sticker ut botten något.
4

Placera botten av monteringsverktyget över tråden. Vrid långsamt installationen verktyget vev medurs tills den gängade insatsen fångar tråden i den nya gängade hål. Crank handtaget tills det gängade hålet släpper från botten av verktyget. Se till att insatsen är minst 1/4 varv under ytan av hålet, företrädesvis 1/2 varv.
5

Bryt av tången vid botten av insatsen. Placera tang break-off verktyg på tang själv och knacka på toppen av verktyget med en hammare kraftigt. Detta kommer att bryta tången och låt dig att skruva din bult eller skruv under den punkten om det behövs. Om du använder en kort skruv eller bult, är detta steg inte nödvändigt.
6

Upprepa steg 1 till 5 för att fixa andra hål som har skadade gängor.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127455.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.