Hur man fixar ett fordons Alignment

Att hålla bilens däck anpassningen i rätt ordning är inte bara bra för ditt fordons prestanda, men det hjälper till att hålla bilen säker att köra. Feljusterade däck kan orsaka bilen att svänga från sida till sida, vilket är farligt vid körning på väg. Mekanik och professionella verkstäder erbjuder anpassning tjänster, men kontroll och fastställande av inriktning på bilens däck är något du kan göra hemma. Saker du behöver
Bil jack
Krita eller vit-färgad markör
Liten vice
Måttband
Level verktyg eller vinkel läsare
Visa fler instruktioner

1

Parkera fordonet på ett plant underlag med dina däck pekar rakt fram. Dina däck bör löpa parallellt med kroppen i bilen och din ratt ska centreras. Om du rikta däcken på en ATV eller annan 4-hjuliga fordon, center styret.
2

Jack upp främre högra däcket minst två inches från marken. Se till att bilen är säker på domkraften.
3

Placera krita till last, lämna minst en halv centimeter av krita utskjutande från vice. Ställ vice platt på marken, med krita vidrör däcket.
4

Snurra dina däck och markera däcket med krita. Se till att däcken gör en full rotation och är tydligt märkt med en vit krita linje. Det är bäst att ha ett par hjälpande händer, så att de kan hålla vice säkert på marken medan du snurrar däcken.
5

Sänk bilen och sedan upprepa processen att jack upp och markera alla däcken på fordonet med krita.
6

Förläng din måttband och mäta utrymmet mellan de vita linjerna på framsidan av dina två framhjul. Se till att du mäter från samma höjd på båda däcken för att få en korrekt mätning. Skriv ner mätningen.
7

Mät utrymmet mellan de vita linjerna på baksidan av din främre däck med samma process. De två mätningar bör vara desamma. Om de inte är, så måste du anpassa dina däck genom att justera dragstängerna. Följ din tillverkarens anvisningar i instruktionsboken för din bil att korrekt justera bilens dragstänger.
8

Upprepa mätningen och anpassningsprocessen för dina bakhjul.
9

Kontrollera den lodräta justeringen av dina däck jämfört med kroppen i bilen, även känd som dess camber, genom att placera en nivå verktyg eller en vinkelsökare på ytan av sidan av varje av dina däck. När nivån verktyget vilar mot dina däck, ska den vertikala behandlingen vara helt plant. Om din camber är avstängd, kontakta en mekaniker och satt upp ett möte för att få ditt camber justeras. I vissa bilar kommer du inte att kunna justera däckets camber, så kontakta en professionell för att inspektera din bil om din camber är inte nivå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127446.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.