Hur byta olja på en 2005 Chevy Colorado

Den 2005 Chevrolet Colorado är utrustad med en olje-byte sensor som varnar ägarna när det är dags att ändra truckens oljan. Istället för att basera oljebytesintervall på körsträcka, räknar sensorn motorvarv. När motorn avslutar det erforderliga antalet varv, kommer oljan-change ljus på att varna dig. När ljuset tänds, byt oljan inom 500 miles av körning. Du måste återställa olje-Indikator för byte efter varje oljebyte för att indikatorn för att vara korrekt. Saker du behöver
behållare för att samla oljan
Wrench eller Hylsnyckelsats
Oljefilternyckel
Byte oljefilter
Funnel
Cirka 6 qts. av 5W-30 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Starta trucken och låt motorn gå i ca fem minuter för att värma upp oljan. Detta kommer att göra oljan rinna bättre.
2

Placera behållaren under oljetråget avtappningspluggen. Vrid kontakten moturs för att lossa den och fortsätta vrida pluggen för hand. När pluggen är klar att tas bort, snabbt dra ut och röra handen. Oljan kommer att börja strömma ut. När oljan slutar dränering, tillbaka pluggen och dra åt den.
3

Placera oljefilternyckel över oljefiltret och vrid den moturs för att lossa den. Du hittar oljefiltret sticker ner från motorn, på passagerarsidan, strax bakom den främre krängningshämmaren. När filtret är löst, fortsätter att ta bort den för hand. Dumpa oljan i filtret i behållaren.
4

Smörj det nya oljefiltret för packning med hjälp av några av den gamla oljan. Skruva tillbaka filtret på lastbilen för hand. När handkraft, tillämpa skiftnyckel och dra åt filtret bara lite mer. Dra inte åt filtret, för att undvika att förstöra packningen.
5

Öppna huven och ta bort oljepåfyllningslocket. Den är belägen i mitten av motorn, precis framför luftrenaren. Sätt tratten i oljepåfyllningen och tillsätt olja (5.5 qts. För 3.5L motor, 4,5 qts. För 2.8L motor).
6

Starta trucken och låt den gå i ca fem minuter och sedan stänga av den.
7

Tag bort oljemätstickan, rengör den och ersätta den i röret. Mätstickan sitter på förarsidan, strax bakom batteriet. Ta ut oljestickan igen och kontrollera oljenivån. Om nivån når "Full"-märket, byt ut oljestickan och stäng huven. Om oljenivån är låg, tillsätt ytterligare 0,5 qts. av olje-och re-check. När full, byt tanklocket och stäng huven.
8

Vrid tändningen till "On" läge, men starta inte bilen.
9

Scroll genom förarens Information Computer alternativ genom att trycka upprepade gånger på resan knappen trippmätaren återställs. Stanna när du ser "Oil Light" visas. Tryck och håll ned återställningsknappen tills du hör en serie ljudsignaler. Stäng av tändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127431.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.