Användningsområden för korta fibrer Bearing Grease

Att hålla de rörliga delarna i varje smord fordon är viktigt för den långsiktiga hälsan hos fordonet. De många olika fetter som finns, från syntetiska till fiber fett, har olika användningsområden. Korta fibrer lagerfett, till exempel, har ett fåtal användningsområden som de andra fettyper inte. Korta fibrer lagerfett är mer flytande än vanliga fetter och kisel-baserade längre skydd. Fordonschassit

Chassit av ett fordon innefattar de viktigaste komponenterna i ramen. Ramen av ett fordon görs för att böja och böja men vara fast nog att tåla en betydande stryk. På grund av den stora mängden av påfrestningar på chassit lager vid en relativt låg temperatur jämfört med andra delar av fordonet, arbetar korta fibrer lagerfett bra eftersom de kiselbaserade fibrer bo i lagren längre. Fettet skyddar dem från rost och tillåter dem att röra sig fritt.
Kapslad växellådsenhet

En sluten växellådsenhet måste ständigt smörjas för att hålla växlar från överhettning och slå sig eller bryta. Korta fibrer lagerfett är perfekt för detta, eftersom fettet inte är direkt utsatt för vatten och kan ständigt flyttas hela växellådan utan att bryta ner snabbt, liksom syntetiska fetter gör. Detta förlänger livslängden på växellådan.
Hjullager

Trots långfibrig lagerfett vanligtvis används för hjullager, korta fibrer lagerfett kommer fungerar lika bra på grund av den vätskeliknande karaktär av smörjmedlet. Detta gör det möjligt för korta fibrer lagerfett att arbeta i hjullagret, hålla hela lagret smord snarare än bara de delar av lagret att fettet kommer i direkt kontakt med.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127430.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.