Lägga Transmission Fluid till en 2002 Altima

Kontroll av olika vätskor på 2002 Nissan Altima bil är en viktig del av det förebyggande underhållsprogram. Om din Altima har en automatisk växellåda, en av de vätskor som du regelbundet bör kontrollera är automatisk transmissionsolja. En låg automatisk transmissionsolja nivå orsakar slitage på transmission och så småningom leder till skador. Att hålla fluiden vid rätt nivå gör transmissionen presterar bättre och förhindrar skada på transmissionens komponenter. Saker du behöver
Rags Funnel Addera Visa fler instruktioner
1

starta bilen och låt motorn värmas upp i ca fem minuter.

2

Öppna huven och leta reda på bilens automatiska oljestickan transmissionsolja. Mätstickan är en T-format handtag ligger strax till vänster om batteriet. Bilen ska fortfarande vara igång.
3

Avlägsna mätstickan och torka av den med en ren trasa. Byt ut oljestickan och ta bort den igen. Vätskenivån ska ligga mellan de två små prickar märkta "Cold". Om vätskan är på denna nivå, fortsätt till steg 5. Om inte, fortsätt till steg 4.
4

Sätt tratten i oljestickan röret. Tillsätt ca 1/4 qt. av transmissionsolja. Kontrollera igen den nivå och fortsätta att lägga till vätska tills nivån når "Cold" märket.
5

tillbaka oljestickan och stäng huven. Kör bilen i ca fem miles.
6

Lämna bilen igång och öppna huven. Ta ut oljestickan och torka av den med trasan. Byt ut oljestickan och ta bort den. Vätskenivån bör nu vara mellan de två punkterna märkta "Hot". Om inte, lägga vätska såsom beskrivits i steg 4. När vätskan är på rätt nivå, byt ut oljestickan och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127427.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.