Hur fungerar en generator och regulator Arbete ?

En generator och regulator är båda komponenter i elektriska system i motorfordon . Generatorn alstrar den elektriska ström som krävs för att starta och köra motorn , medan regulatorn reglerar spänningen . Generator

En generator består av två uppsättningar av elektriska lindningar , en snurrande uppsättning kallas en rotor och en stationär uppsättning kallas en stator . Dessa delar , tillsammans med en likriktare församling - en komponent som omvandlar växelström ( AC ) till likström ( DC ) - och en uppsättning penslar för att hålla kontakt med rotorn , är inrymt i ett metallhölje . Dessa element kombineras för att generera el som behövs .
Regulator

En regulator kan vara innanför eller utanför generatorn bostäder . Det styr fältet ström till rotorn inne i generatorn , begränsar spänningen till 14,5 volt eller mindre . Det leder i huvudsak generatorn när man ska ladda .
Vikten

generator , regulator och ledningar som förbinder dem utgör avgiftssystemet för ett motorfordon . Om systemet inte , av någon anledning , kommer laddningen i batteriet snart slut och motorn kommer inte att ha tillräckligt med ström för att skjuta tändstiften .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127374.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.