Instruktioner för byte av bränslefilter på en 2006 Volkswagen Golf TDI

En Volkswagen Golf TDI s bränslefiltret ligger mellan bränsletanken och motorn. Som bränsle resor från tanken till motorn, går det först genom filtret, vilket säkerställer att det inte finns smuts och skräp i bränsletillförseln. Byt TDI filterfunktion vid fabriken rekommenderade intervall. Byte av filter är en relativt enkel procedur som kan göras av ägaren i en relativt kort tid. Saker du behöver
Torx bits och ratchets
Skruvmejslar
nya bränslefiltret
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen i ett väl ventilerat utrymme (helst utanför) på en plan, jämn yta. Öppna huven. Samtidigt bär gummihandskar och ögonskydd, rengör höljet med en trasa. Huset är på framsidan av motorrummet bredvid behållaren som håller kylvätska.
2

Lossa luftningsskruven på huset med en Torx skruv för att lätta på trycket på bränslesystemet . Observera att inte alla Golf TDI modeller använder en luftskruven. Ta bort skruvarna som fäster höljet locket på plats. Skruvarna kommer sannolikt att Torx-skruvar såvida de inte tidigare har ersatts. Lyft av locket från huset och städa upp utspillt bränsle.
3

Ta den blå försegling som är på toppen av filtret. Ta bort det gamla bränslefiltret från huset genom att placera en skruvmejsel på vardera sidan av filtret och bända upp att den hoppar ut. Se upp för eventuella stänk bränsle. Ta den gröna tätningen sitter på undersidan av huset locket. Jämför din gamla filtret med det nya filtret så att du använder rätt ersättare.
4

Avlägsna skruvarna från fästet som håller filterhuset på plats i motorrummet. Häll ut all gas som finns kvar i huset. Om det finns en hel del bränsle och det finns inget skräp i den, kan du hälla även bränslet i bilens bensintank. Torka av insidan av huset ut med en trasa. Sätt tillbaka kåpan och fästet tillbaka in i motorrummet.
5

Tryck in det nya filtret i huset tills du känner att den sitter fast på botten av huset. Häll friskt dieselbränsle in i huset tills den är full. Montera den blå sigill på toppen av filtret och den gröna tätningen på locket.
6

tillbaka ytterkabinett med skruvarna. Dra åt skruvarna för hand men inte åt dem. Vrid nyckeln till läge "ON" (men inte till motorns startläge) så att bränslepumpen slås på och primtal bränslesystemet. Upprepa detta tre gånger och sedan starta motorn. Kontrollera filterhuset efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127372.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.