Vilka är orsakerna till Brake Judder?

Broms vibrationer uppträder när bromsarna gör en snabb och tillbaka vibrationer när du trycker på bromspedalen. Även om detta villkor skulle omedelbart sätta skräck i hjärtat av de flesta förare, frågor som broms vibrationerna är vardagsmat. Om ditt fordon upplever broms vibrationerna, det finns oftast några typiska orsaker. Skevt Broms Skivor

Normalt är bromsen ojämna ett tecken på att bromsskivorna har blivit skev. Även överdriven och hård inbromsning kan orsaka tidig broms skevhet, är det något som sker naturligt över tid med dagligt bruk. Normalt ska en ersättare uppsättning bromsskivor bota problemet, stoppa bromsen skakningar i dess spår.
Beslagtagen Skjutmått

Även ersätta en skev bromsskiva kommer att lösa problemet merparten av tiden, det finns många fall där den nya bromsskivan kommer omedelbart varp igen, vilket betyder något annat är på gång. Beslagtagna bromsok kan vara en annan orsak till för tidig bromsskivans skevhet. Ibland bromsok kolvarna gripa, och vid andra tillfällen bromsok glidtapparna gripa. Båda orsakar en ojämn kraft utövas på bromsskivan, vilket resulterar i skevhet. Detta leder till konsekvent broms ojämna.
Bromsbelägg

Bromsbelägg kan vara ett annat potentiellt problemområde. Om bilen är utrustad med billiga eller dålig kuddar kvalitet broms, kan de överhettas snabbt --- speciellt om du är benägen att bromsa hårt. När stora mängder värme bygga upp i bromsbelägg, kan skivorna överhettas, vilket resulterar i broms skevhet.
Hubbar

En av de mindre vanliga problem som kan i slutändan leda till broms vibrationseffekter kan hittas i näven. Om ett nav varpen, kommer den bifogade skivan överföra vibrationer, vilket resulterar i broms vibrationerna. Om det finns rost fram på navet och skivan är monterad över toppen av rost, orsakar detta att kopplingen inte vara säker, vilket också kan leda till vibrationer som överförs till bromsarna.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127370.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.