Installation av ett luftfilter på en Honda Accord

Varje modell av Honda Accord använder ett luftfilter som fångar upp smuts och skräp från att komma in i motorn via luftintaget systemet. Om Accord drivs på dammiga vägar eller ofta utsätts för andra miljöer med en högre än normal mängd luftföroreningar, kommer luftfiltret blir snabbt smutsigt. Filtret bör inspekteras som en del av regelbundet underhåll och ersättas om det är caked med smuts som inte lätt skaka. Processen för byte av luftfiltret är mycket likartad för varje årsmodell av Accord. Dessa instruktioner gäller specifikt för 2010 Honda Accord. Saker du behöver
Nytt luftfilter
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorn. Öppna huven på Accord.
2

Leta luftfilterhuset på passagerarsidan i motorrummet. Huset är en svart plastlåda med ett stort korrugerat rör som sticker ut från den mot motorn.
3

Lossa skruvarna som håller locket på filterhuset på plats med stjärnskruvmejsel. Notera att skruvarna inte kommer att komma hela vägen ut ur locket.
4

Lyft av locket på filterhuset.
5

Ta bort det gamla filtret från husfack.
6

Torka insidan av luftfilterhuset med en ren, fuktig trasa för att avlägsna damm och smuts.
7

Placera det nya luftfiltret på filterhuset facket.
8

tillbaka filterhuset locket. Se till att locket sitter korrekt på huset för att skapa en bra tätning. Dra åt skruvarna som håller locket på plats.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127359.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.