Hur man laddar en spänning bilbatteri

En bilens 12-volts batterisystem stöder bilens elektroniska system. När motorn står på och generatorn ger ström till den 12-volts system, är bilens batteri kontinuerligt laddas. En spänningsregulator på generatorn ger laddningseffekt mellan 13,5 volt och 14,6 volt, säkerställa förmågan att ladda batteriet är inte sannolikt kommer att överskridas med lottningen av fordonskomponenter. Så länge som tillräcklig strömstyrka finns för att skapa en laddning, när den inkommande spänningen är högre än den nuvarande spänningen i batteriet, inträffar laddning. Saker du behöver
Batteriladdare
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Stäng av fordonet och stänga av elektroniken. Fäst de positiva och negativa laddning kablar till respektive positiva och negativa batteripolerna.
2

Slå på laddaren. Så länge laddaren avger mer än 13.5 volt och batteriet inte är fulladdat, laddningen sker. Strömstyrka laddare avgör mängden el som strömmar in i batteriet vid angiven spänning. En-till två-amp laddare är konstruerad för att bibehålla batteriets laddning, medan 10 -, 12 -, 15 -, 20 -. Och 30-amp laddare laddar ett 12-volts batteri
3

Övervaka spänning laddar batteriet. Själva spänningen på batteriet kommer nära 13,5 strömstyrka effekt av minst laddaren eftersom det blir fulladdat, även om den faktiska avgiften fullbordan kräver kontroll av batteriet efter en period av vila (fyra till åtta timmar). Koppla ur batteriet när laddningen når 13,3 volt eller högre.
4

Kontrollera batterispänningen vid vila. Ställ voltmetern till 12-volt och placera den röda terminalen på batteriets pluspol och den svarta terminalen på den negativa batteripolen. Läs produktionen.

Om batteriet producerar 12.65 volt eller mer, är batteriet fulladdat.

Om batteriet ger 12,45 volt är batteriet på 75 procents laddning.

Om batteriet producerar 12.24 volt är batteriet på 50 procents laddning.

Om batteriet producerar 12.06 volt är batteriet på 25 procents laddning.

Om batteriet producerar 11.89 volt, eller mindre, är batteriet vara urladdat.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127338.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.