Typer av elektriska motorskyddsbrytare

En elektrisk motor starter är ansvariga för roterande motorer eller motorstyrd utrustning på och av. Det amerikanska Department of Energy stöder användningen av elektriska förrätter i stället för turbin gasexpansion förrätter som avger metan. Det finns sex vanliga typer av elektriska motorstarters: full spänning, sänkt spänning, del-lindning, Wye-Delta, primär motstånd och mjukstartare. Full-Voltage

full spänning förrätter är de vanligaste förrätter. De är också allmänt som "över-the-line" förrätter på grund av placeringen av motorn över hela spänningen av matarledningar. De olika typerna av full spänning förrätter inkluderar magnetiskt, minska eller vända, och kombinationen. Denna typ av starter används vanligtvis med brytare.
Reducerat Spänning

För motorer eller maskiner som kräver en mjukare eller mjukare start, reducerad spänning förrätter är mer lämplig än full spänning förrätter. Denna typ sänker startmomentet av en motor eller styr den initiala ökningen av strömmen. En reducerad spänning starter är nödvändig för pumpning motorer så att motorn anpassas till tryck innan accelerera fullt.
Primärt motstånd

primära motstånd starter fungerar genom att distribuera energi till motorn genom motstånden. Denna typ av initiator är en av de mest enkla och effektiva, även om det är inte lämplig för motorer som ofta startas om på grund av motstånden tendens att värma upp. Primärt motstånd förrätter används oftast med motorer som kör transportband som transporterar ömtåliga föremål. Addera Wye-Delta

Wye-Delta starter är en annan typ av startmotor som startar en motor med reducerad ström. Eftersom denna startmetod har den lägsta startmomentet, är det det bästa alternativet för motorer eller maskiner som måste startas ofta. Vanligast är Wye-Delta förrätter används av kommersiella branscher för motorer som körs apparater och lampor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127303.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.