Lägga Transmission Fluid till en 2002 Mitsubishi Eclipse

Att upprätthålla rätt nivå av automatisk transmissionsolja är avgörande för att ta hand om ditt 2002 Mitsubishi Eclipse. Otillräcklig transmissionsolja leder till onödigt slitage på transmissionskomponenter, som slutligen leder till total överföring misslyckande. Att ta sig tid att kontrollera transmissionsolja i din Eclipse på en regelbunden basis, och tillsätta vätska när det blir låg, kan hjälpa till att förhindra överföring misslyckande ned vägarna. Och lägga transmissionsolja är en enkel uppgift som du enkelt kan göra själv. Saker du behöver
Rags
ren tratt
automatisk transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Drive Eclipse i ca 15 minuter så att överföringen vätska för att värma upp och flödet genom överföringen.
2

Parkera fordonet på en plan yta. Stäng av tändningen och öppna huven. Lokalisera den automatiska transmissionstuben vätska fyllmedel, som har en hexagonal cap. Den ligger mot förarens sida av fordonet, i närheten av brandväggen.
3

Rengör locket och påfyllningsröret innan du öppnar den för att undvika kontaminering. Öppna locket.
4

Placera tratten i röret och tillsätt vätskan. Stäng locket och starta motorn.
5

i parkeringsbromsen och trampa på bromspedalen. Skift igenom alla växlar, pausa kort i varje position. Återgå väljaren till "Park" och stäng av motorn.
6

Kontrollera nivån transmissionsolja. Om det fortfarande är lågt, upprepa steg 4 och 5. Lägg små mängder vätska varje gång och kontrollera att undvika överfyllning. Fortsätt tills vätskan når den korrekta fyllningen nivå. Om vätskan är synlig på oljestickan, är det mest vätska du ska behöva lägga en kvart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127292.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.