Hur kan jag kontrollera transmissionsolja i en 2007 Dodge Caliber ?

Den 2007 Dodge Caliber är en liten bil som , precis som alla andra fordon , till behoven vanliga rutin underhåll för att förebygga problem och maximera livslängden på bilen . De flesta Dodge kalibrar har en manuell växellåda . Kontroll av transmissionsolja regelbundet är ett sätt att undvika problem som uppstår när vätskan är låg eller det tar slut helt . Detta är en enkel uppgift som du kan göra det hemma i minuter . Saker du behöver
ren trasa vätska
Transmission ( tillval )
Visa fler instruktioner
1

Starta din 2007 Dodge Caliber och låt motorn varm upp för flera minuter . Transmissionsolja expanderar när den värms , och det är alltid kontrolleras med motorn igång efter att den har värmts upp .
2

Dra Huvlås under förarens streck . Avsluta bilen , öppna motorhuven och stötta öppna .
3

Överföringsstickkontakten avlägsnas flytande fyllning eller oljestickan . Torka av mätstickan med en trasa , sätt i den och dra ut den . Du bör kunna se vätska på mätstickan mellan den nedre hålet och högst 3/16 av en tum under botten av hålet .
4

Lägg Mopar ATF +4 MS9602 transmissionsolja om nivån är lägre än rekommenderat . Byt transmissionsolja pluggen när du är klar och sänka huven .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127289.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.