Hur man lägger Transmission Fluid i en Oldsmobile Alero

Den Oldsmobile Alero tillverkades i Lansing, Michigan mellan 1999 och 2004. Det var bolagets sista kompakt bil som produceras. Ett klagomål upprepas om bilen är att det är svårt att fylla med transmissionsolja. Emellertid fyller bilens transmissionsolja är en relativt enkel uppgift när du hittar påfyllningslocket. Att hitta den delen är den svåraste delen av processen. Saker du behöver
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Kör bilen ca 10 minuter för att värma upp motorn och vätskor.
2

Öppna huven och stötta upp med säkerhet bar. Leta upp oljestickan transmissionsolja. Mätstickan sitter nära den bakre delen av motorn och är märkt "ATF motorolja." Skruva av locket och torka av oljestickan med en ren pappershandduk. Kontrollera att se vilken färg vätskan är. Vätskan ska vara klar röd färg. Om det är brunt transmissionsolja bör ersättas. Med normal användning behöver transmissionsolja bytas var 30.000 miles.
3

Placera oljestickan i motorn och ta ut den igen. Titta på hur högt vätskan kommer upp på minnet. Det ska ligga mellan MIN-och MAX-linjen. Om det är under mitten, är det dags att lägga mer vätska i tanken. Om det under MIN linje betyder det att tanken har en läcka och måste repareras innan mer vätska inuti.
4

Kontrollera instruktionsboken för mängd och typ av transmissionsolja som används i fordonet. Dessa varierar för de olika åren i bilen. Leta transmissionsolja påfyllningsporten, som ligger intill oljestickan. Ta bort den svarta hatten.
5

Placera en tratt i påfyllningsporten hålet och häll i en lämplig mängd av transmissionsolja. Kontrollera nivåerna enligt anvisningarna i steg 3. Sätt in mer om det behövs och åter kontrollera. Sätt på locket ordentligt.
6

Stäng motorhuven. Slå på bilen och låt den gå på tomgång i 10 minuter för att cirkulera vätskan till motorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127282.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.