Hur en Transmission Ventilhus Works

En bil använder ett överföringssystem för att sända effekt som genereras av förbränningsmotorn till andra komponenter . Transmissionen ventilkroppen är en integrerad del av detta system. Växling

transmission ventilhus kontroller transmission växling . Överföringen ventilkroppen innehåller kanaler som används för att styra hydraulvätska till ventiler som tillåter kugghjulen att skifta efter behov i en bil.
Kopplingspaketen och servon Band

Transmissionen ventilhus använder hydraulvätska att engagera ett band servo eller clutch pack för att flytta till den nödvändiga redskap . En koppling pack består av skivor som är kopplade till sidan av motorn , och roterar när motorn är igång . Ett band servo är en hydraulisk anordning som skjuter och stramar banden kraftöverföringsbroms , eller band som skapar brytkraft då åt runt en axel .
Ventiler

ventiler som styrs av transmissionen ventilhus tjäna en mängd olika funktioner . Shift ventiler , t.ex. 2-3 växlingsventilen , är ansvariga för att skifta redskap upp en nivå . Den manuella ventilen ansluts till växelspaken handtag , och används för att stänga eller öppna passager överförings ventil enligt den aktuella positionen för växelspaken .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127279.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.