Hur man byter rotorer på en 2004 Chevrolet Malibu

Bromsarna på 2004 Chevy Malibu bör inspekteras varje 5000 miles. General Motors rekommenderar att du byter ut bromsbeläggen var 50.000 miles och rotorer när de har nått en tjocklek av mindre än 2 mm. De broms rotorer bör repareras eller bytas ut om och när ytorna på skivorna blir poängsätts av bromsklossar "slitagevarnare eller när rotorerna själva blir skev. Underlåtenhet att ta itu med allvarliga rotor skador kan leda till för tidigt slitage av nya bromsbelägg och eventuellt fel på bromsarna. Saker du behöver
Däck järn
Jack
Jack står
13-mm skiftnyckel
15-mm skiftnyckel
Bromsbelägg
Rotorer
Bromsrengöringsmedel
trasa handduk
Tvingfäste
10-mm skiftnyckel
Droppkar
Funnel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Parkera Chevy på en plan yta och sväng av motorn. Lyft huven och ta bort locket huvudcylindern. Locket sitter till höger om motorn nära baksidan av motorrummet. Placera locket löst över huvudcylindern behållaren för att hålla skräp från bromsvätska.
2

Lossa muttrarna på framhjulen med däck järn. Placera däck block bakom bakdäcken. Placera domkraften under ramen i fordonets front och lyft framdäcken från marken. Placera pallbockar nedanför framaxlar och sänka Malibu på läktaren. Avlägsna domkraften.
3

bort muttrarna och ta av framhjulen. Ta bort de två bromsok bildspel bultar från var och en av de främre bromsok med en 13-mm skiftnyckel. Lyft bromsok (en på vardera av de främre hjulen) från bromsok fästen och vila dem på toppen av styrarmen ovanför hjulnaven. Skjut bromsbelägg från spåren av bromsok parentes. Ta bort Okfäste bultar med 15-mm nyckel och ta bort fästet från rotorerna.
4

Skjut rotorerna från hjulbultarna. Varje hjul har en rötor. Rotorerna kommer att glida ur styrspindeln hand. Använd en hammare för att knacka i mitten av skivorna för att ta bort envisa rotorer.
5

bort de nya rotorer från sina förpackningar. Rengör varje skiva med broms delar renare för att ta bort packningen olja som används för att bevara rotorerna under transport och lagring. Torka rotorer med en ren trasa handduk innan du installerar dem. Placera skivorna på hjulnavet med kåpan sektionen (den upphöjda mittdelen av rotorn) vänd utåt.
6

Placera bromsok fästet tillbaka på rotorn och skruva på bromsok bultar. Dra åt bultarna med 15-mm skiftnyckel. Skjut nya bromsbelägg i bromsoket konsolens slitsar.
7

Placera en av de slitna bromsbelägg över de två bromsok kolvarna sticker ut från insidan av varje bromsoken. Kläm fast dynan mot kolvarna med en C-klämma. Öppna bromsen avluftningsventil med 10-mm skiftnyckel. Placera en långpanna under bromsoket för att fånga bromsvätska. Kläm bromsok in i sidan av bromsok tills de är båda helt intryckt inom sidan av bromsoket. Ta bort C-klämman och tillbringade bromskloss. Stäng avluftningsventilen med 10-mm skiftnyckel. Placera bromsoket över de nya bromsbelägg inuti Bromsokshållare slots. Skruva i bromsok bildspel bultar och dra åt dem med 13-mm skiftnyckel.
8

Byt hjulen på hjulskruvarna och skruva på muttrarna. Lyft den främre delen av Malibu med domkraften och ta bort domkraften. Sänk framhjulen mot marken och dra åt muttrarna med däck järn.
9

Placera däcket blocket framför framdäcken. Lossa muttrarna på de bakre hjulen och lyft baksidan av bilen med domkraft. Placera pallbockar under bakaxeln och sänka bilen på läktaren. Ta bort muttrarna och ta av bakhjulen. Sätt tillbaka den bakre bromsbelägg och rotorer efter steg 3 till 8. Återgå bakhjulen på hjulskruvarna och skruva på muttrarna. Lyft baksidan av Chevy och ta bort domkraften. Sänk ner de bakre däcken till marken och dra åt muttrarna med däck järn. Flytta till förarsätet.
10

Tryck på bromspedalen långsamt tillbaka bromsok kolvarna till rätt position mot bromsbeläggen. Flytta till motorrummet. Avlägsna huvudcylinder locket och placera en tratt in i behållaren. Fyll behållaren med DOT-3 bromsvätska. Ta bort tratten och sätt på locket. Stäng Malibu huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127273.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.