Kännetecken för Transmission Fluid

Transmissionsolja är viktigt att på kort och lång sikt fordonets funktion och regelbunden tömning och byte av vätskan bör vara obligatorisk. Korrekt, regelbunden uppmärksamhet åt kvaliteten och nivåerna av din transmissionsolja kan förlänga livet på ett fordons transmission.While aktier transmissionsolja vissa egenskaper med motorolja, transmissionsolja tillverkare tillverkar sin produkt att ha funktioner som gör det lättare att berätta de två vätskorna isär. Söt doft, röd färg, Slippery Feel

En distinkt egenskap av transmissionsolja är dess märkligt söt doft. Transmissionsolja är också känt för att vara färgad en levande, semi-transparent röd färg. Syftet med den röda färgen är för att förhindra förväxling med andra bil smörjmedel och vätskor, såsom olja. Den färgen används också för att indikera tillståndet för transmissionsolja, när den röda genomskinlighet av ny vätska har blivit van vid den punkt att vända ogenomskinliga och brunt, måste det bytas

Transmissionsolja är också. kända för att ha en hal känsla, inte olikt den släta slemmighet av äggvita.
Transmission Fluid är ett smörjmedel

överföring av ett fordon är ansvarig för förändrade makt och klassar hastigheten på hjul och axlar. Transmissionsolja fungerar som ett smörjmedel för de rörliga delarna av en sändning, och behövs för att upprätthålla en tillräcklig grad av trycket i de delar av systemet.

Den största skillnaden mellan automatisk transmissionsolja och manuell växellåda vätska är i de ytterligare ändamål som automatisk transmissionsolja tjänar. Transmissionsolja fungerar som ett smörjmedel för både automatiska och manuella växellådor, men automatisk transmissionsolja också innehåller många tillsatser avsedda att fungera som rengöringsmedel och kylmedel.
Går sönder vid temperaturer över 200 grader F

Transmissionsolja är konstruerad för att tåla temperaturer upp till 200 grader F för extremt lång drifttid. Enbart 20 graders temperaturökning från denna punkt, dock, och fluiden kommer att börja att snabbt bryta ner. Transmissionsolja som blir överhettad kommer att producera en bränd lukt och visas brännas och mörkare. Fluid som upprepade gånger har överhettats visas lackad eller kåda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127269.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.