Hur fungerar O2 Work sensorledningar ?

En O2 , eller syre , är sensorn en anordning som används för att mäta syrehalten i luft-bränsleblandningen som används i en förbränningsmotor . O2 -sensorer innehåller en eller flera trådar , som utför olika funktioner . One- Wire syresensorer

Vissa O2 sensor innehåller en signal tråd, som används för att generera en elektrisk ström när värmeelement i O2-sensor uppnår en bestämd temperatur. ECU , eller motorstyrenheten , är en dator i bilen som tolkar denna ström och gör lämpliga förändringar av luft /bränsleblandningen .
Two - Wire syresensorer
< p > Två - tråd O2 sensorer använder en signalledning för att skicka en ström till eCU . De innehåller också en andra tråd , som använder en 12-volts krets för att värma värmeelement finns inuti O2 -sensorn .
Tretrådig Oxygen Sensor

En tre -tråds O2-sensor innehåller signalen tråd och tråd som används för att värma upp värmeelementet. Den innehåller också en tredje tråd , som används som en jordledning , i motsats till en tråd och två - tråd O2 sensorer som använder kroppen av O2-sensor som grund . Denna tredje tråd hjälper till att eliminera risken för dålig mark mellan avgassystemet och O2-sensor .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127259.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.