Hur man identifierar Bromsbelägg

Bromsbelägg är en viktig del av skivbromsar, som används på de flesta bilar idag. Skivbromsar arbetar på en enkel vetenskaplig princip. Första finns det en rötor, som är en metall skiva fäst på insidan av hjulet. Runt rotorn är ett bromsok, som klämmer ned på rotorn när du trycker på bromspedalen. För att förhindra att bromsok från skrapning metallen rotorn är bromsbelägg placeras mellan bromsok och rotorn. När tjockleken stänger, bromsbeläggen skapa friktion på rotorn, som sedan saktar hjulet ner. Bromsbelägg är benägna att slitage, så de bör kontrolleras regelbundet och bytas ut vid behov. Saker du behöver
Bil
Jack (vanligen försedd med fordon) katalog Tire block eller tegel
Hylsnyckel (vanligen med bil)
Visa fler instruktioner

1

Försäkra din handbromsen är på och motorn är avstängd. Om du har däck block eller tegel, placera dem bakom hjulen för extra säkerhet. Bromsbeläggen på dina framhjulen tar den mesta kraften när du bromsar, så de är mest sannolikt att bäras och bör kontrolleras först.
2

Placera jack på en lämplig plats under bil. De flesta bilar har metall jack punkter nära varje hjul för att guida dig. The Jack punkter är små rektangulära metall som skjuter något från under kroppen av fordonet för att ge din jack med något att skjuta mot. Se till att plana basplatta uttaget är på stadig och jämn mark, och sedan vrida handtaget på uttaget. Domkraftens spaken kommer successivt lyfta bilen. Sluta vrida när hjulet är ungefär tre inches ovanför marken. Addera 3

Ta av hjulet navkapseln att exponera muttrarna. Lossa muttrarna genom att vrida hylsnyckel medurs. De muttrarna kan vara hård, men bör lossna med hylsnyckel.
4

Ta av hjulet genom att dra den mot dig med bägge händerna. Se till att du är väl avvägd när du drar hjulet. Nu ser du hjulets rotorn fortfarande fäst vid axeln. Du kommer också att se bromsoket, som ser ut som en klämma, längs omkretsen av rotorn. Tjockleken hålls på plats med två skruvar, och det innehåller bromsbeläggen.
5

Använd hylsnyckel för att skruva loss bromsok s bultar. Dra försiktigt bromsok från rotorn. Det kommer att finnas en på vardera sidan av rotorn, och varje kommer att fastna ordentligt på plats med två peices guide metall -. En upptill och en nedtill botten
6

Ta bort bromsbelägg genom vicka dem gratis med händerna. De är oftast säkras genom oket, men som redan har tagits bort, kommer de att lossna ganska enkelt.
7

Undersök dynorna. Om de är under 1/4 tum tjock, kommer de behöver bytas. Kontrollera att se till att dynorna bär ner i samma takt och i jämn vinkel. Varje ojämnt slitage kan leda till problem med bilens bromssystem, så bör ersättas.
8

Byt ut de gamla bromsbelägg, eller alternativt, installera nya i samma position som du bara tog dem från. Guiden metallen kommer att låsa in med din pad, så se till att de är ordentligt på plats innan du åter monterar bromsoket.
9

Byt bromsok s bultar till rotorn, och se till att dra dem ordentligt. Placera hjulet tillbaka över rotorn, och använd din hylsnyckel att dra åt muttrarna. Byt navkapsel på hjulet. När hjulet är ordentligt på plats, sänker bilen tillbaka till marken med hjälp av din jack.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127257.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.