Hur fyller ett 12-volts batteri med vatten

En 12-volts batteri innehåller sex individuella elektrokemiska celler seriekopplade, med varje cell producerar cirka två volt. Varje cell innehåller blyplattor som fungerar som elektroder, vilka är plana metallbitar som leder elektricitet och tillåta kemiska reaktioner som äger rum på deras ytor. Plattorna sitta i ett bad av vattenhaltig svavelsyra, som fungerar som elektrolyt - en substans som hjälper bära elektrisk ström mellan elektroderna. Med tiden undergår en del av vattnet i elektrolyten elektrolys under laddningsprocessen och är uppdelat i gasformigt väte och syre. Detta orsakar vätskenivåerna inuti cellerna att långsamt minska. En bra bil underhåll regim bör därför omfatta kontroll och, om nödvändigt, påfyllning av vätskenivåer i batteriet med en månads mellanrum. Saker du behöver
skiftnyckeln
platt skruvmejsel eller spackel
Destillerat vatten
3-cc spruta
Bakpulver
Visa fler instruktioner

1

Koppla bort batteriet från alla enheter till vilka den kan fästas. I fallet med ett bilbatteri, lossa den negativa (svarta) batteri kabeln med en skiftnyckel och placera kabeln terminal så att den inte kan röra batteriets negativa pol. Ta alltid bort den negativa kabeln innan du tar bort den positiva kabeln. Placera några metallverktyg från batteriet innan du försöker ta bort locken.
2

Bänd locken av batteriet genom att ta tag locken och arbeta dem med en back-och-tillbaka rörelse. Använd en platt skruvmejsel eller spackel för att hjälpa till att lossa locken endast om det är absolut nödvändigt och vara säker inga metallföremål kontakta batteripolerna.
3

Följ vätskenivåerna inuti cellerna. Varje cell kommer att innehålla en "fyllning ring" som anger den ideala vätskenivån. Tillsätt destillerat vatten till alla celler med flytande nivåer under fyllningen ringen. Om du fyller i cellen, ta bort eventuellt överskott med en 3-cc spruta och kassera det genom att kombinera det med bakpulver.
4

tillbaka locken med hjälp av fast, jämn, handtryck över hela locket. Var säker på locken sitter rätt innan du ansluter batteriet. Backa frånkoppling sekvensen när batteriet kopplas in -. Positiva (röda) kabeln först, sedan negativa (svarta) katalog
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127230.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.