Konstruktion av ett bilbatteri

A bilbatteri består vanligtvis av flera celler - vanligtvis sex - och varje cell innehåller en positiv elektrod ( anod) av massivt blymetall och en negativ elektrod (katod ) av blyoxid . Elektroderna är nedsänkta i en utspädd lösning av svavelsyra och av detta skäl bilbatterier är också kända som " bly-syra " batterier . Tallrikar

Initialt de positiva och negativa plåtar i ett bilbatteri är samma konstruktion , som består av ett rutnät av bly fylld med en blandning av pulveriserat mönja och utspädd svavelsyra . När svavelsyra tillsätts och en laddning som appliceras , vänder den positiva plattan den bruna färgen hos blydioxid och de negativa plattorna vända färgen på metalliskt bly .
Separatorer

separatorer gjorda av gummi , glasfiber , cellulosa eller polyvinylklorid används mellan de positiva och negativa plattorna i ett bly - syra- batteriet för att förhindra kortslutning .
Case

ett bilbatteri kräver ett fall för att hålla elektrolyten - den utspädd svavelsyra - och de elektriska plattorna lagring . Plasten polypropylen , vilket är resistent mot kemikalier , värme , stötar och vibrationer , används ofta för blybatteri fall .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127226.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.