Tecken på Tändspole Failure

En bils tändspolen ger en gnista till sin motorns tändstift. Det är i huvudsak en liten transformator som omvandlar energin från förbränningen till en högspänd form som är användbar av tändstiften. Äldre bilar har vanligtvis en enda tändspole, medan nyare fordon normalt levererar varje tändstift med sin egen individuella spole. Om en spole misslyckas på grund av överhettning eller fysiska brott, så kommer det att leda till minskad prestanda i nyare bilar och kommer att orsaka att motorn att sluta köra helt i äldre singel-coil fordon. Motor stannar
p Om du har en äldre bil som besitter en enda tändspole, då finns det bara ett symptom förknippas med tändspolen misslyckande. När tändspolen misslyckas kommer det att vara omöjligt att ge energi till din motorns tändstift och bilen kommer att upphöra att löpa. Om bilen stannar helt kan du konsultera bilens instruktionsbok för att avgöra om det är en enda tändspole bil, om det är en nyare bil med flera tändspolar då din motor totala misslyckande orsakas av ett annat problem <. br>
Minskade Gas Mätarställning


Om du äger en nyare bil med flera tändspolar och en av dina tändspolar misslyckas, bör du räkna med att observera en total minskning av bränsleeffektivitet. Minskningen bör vara mycket mer subtil under förhållanden där man kör med låg hastighet och inte accelererar snabbt. Under sådana förhållanden motorn inte är igång med full kapacitet och den felaktiga spolen kommer att ha relativt liten inverkan på prestandan. Din bilens bränsleeffektivitet kommer att ta en mycket större hit under förhållanden landsvägskörning eller vid acceleration snabbt, eftersom all kraft som överförs till den felaktiga spolen kommer att skingra och förloras från systemet.

Minskad makt

Nyare bilar kommer också att uppleva en brist på makt när en tändspole misslyckas. Återigen kommer denna brist på makt endast uppenbar under hög-prestanda körförhållanden. Det är osannolikt att du kommer att se mycket av en skillnad i acceleration på en avslappnad söndag enhet genom staden, men du kommer förmodligen att märka den minskade motoreffekten när du accelererar att köra in på motorvägen.
Ökad Utsläpp

En defekt motor spole kan också lätt öka mängden föroreningar som släpps ut av ditt fordon. Dessa ökade utsläpp kan bero på ofullständig förbränning, där en del av den energi som skapas av bränsle som förbränns försvinner ur systemet och ut genom ditt avgassystem. Ökade utsläppsnivåer kan också iakttas om du har en delvis fungerande tändspole som klickskott oberäkneligt.
Check Engine Light

nya fordon, misslyckande av ett utsläpp spole är sannolikt att utlösa bilens ljus kontrollera motorn. Om din spole är förnedrande gradvis då bilens OBD-systemet kan även upptäcka prestanda minskar i samband med problem tändspole innan problemen når det stadium där du kan märka några problem själv.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127177.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.