Fordon uppriktningsproblem

En hjulinställning hänvisar till alla de kantiga relationer mellan den främre fjädring, styrning komponenter , hjul och ram av fordonet . När ett fordon är ur läge , problem med riktningsstabilitet inträffa och däckslitage kraftigt ökar . Fordon Wandering

första tecknet på att ett fordon behöver en anpassning är när den vandrar till ena sidan av vägen när du reser ner en rak väg . Detta tillstånd kan orsakas av en kraftig kollision med en pott hål eller en trottoarkant .
Bakslag skick

Set - back är ett tillstånd där en av de främre hjul är längre bak än det andra hjulet . Varje set - back kan orsaka ratten att vara off - center . Ett bakslag på mindre än 1/4 av en tum anses normalt tillverkning varians för bilmodell. Fler än 1 /4 inches innebär att det finns en böjd del . Alignment butiker har maskiner som kan mäta graden av set - back i inches eller millimeter .
Wheel Camper

Wheel Camper är den vinkel som en vertikal plan som går genom omkretsen av ett hjul - däcksenhet möter marken . En positiv husbil är när hjulet lutar utåt vid toppen och en negativ husbil är när hjulet lutar inåt från den övre , mot stänkskärmen. Felaktig hjul husbil kan orsaka framdäcken att bära på en kant . Däck med denna typ av slitage indikerar att en anpassning krävs .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127176.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.