Vilka Tillsatser stoppar Knock i min motor?

"Engine knackar" är en term som används för att hänvisa till ett metalliskt ljud i en motor. Det kan vara en ihålig knackar eller ett skramlande ljud. Motorknackning produceras ofta när tryck anbringas till acceleratorn. Enligt Repairpal.com, vanliga orsaker till motorn knackar inkluderar felaktig förbränningsprocessen i motorn är för varm, felaktig bensin oktan och inre mekaniska problem. Tillsatser finns och som kan hjälpa till att stoppa knackar ljud i motorer lider av förbränningskammaren inlåning och felaktig bensin oktan. Polyeteramin

polyeteramin eller PEA kemi var patenterad av Chevron i början av 1980. Det kan hjälpa till att städa ett fordons förbränningsrum, minskar motorn knackar och pinga, ta bort skadliga svavel insättning från sensorer gasmätare och lindra förkylning-startproblem. Chevron använder PEA kemi i sin Techron Koncentrera Plus. PEA kemi kan också hittas i rengöringsmedel bränslesystemet från STP, Gumout och Valvoline. Många auto återförsäljare använder också PEA kemi i bränsle-insprutning rengöringar.
Octane booters

En vanlig orsak motorknackning är användningen av bränsle med ett oktantal lägre än rekommenderas av tillverkaren. Oktan boosters säljs som bränsle tillsatser för att bekämpa motorknackning. Äldre bilar kan också hitta högre oktantal tjänar sina gamla system för att ta itu med motorn knackar. Fordonsförare kan överväga att använda höga pump oktaner såsom 93 för att eliminera motorn knackar.
Motor Carbon Cleaner
insättningar

Carbon som byggs upp inne i motorns förbränningsrum kan orsaka en knackning eller pinga ljud. Det är oftast mest högljudda när motorn accelererar eller klättrar en lutning. Motor kol renare löser sot från förbränningsrummet för att reducera knackning. Motor kol renare kan hällas in i bilens bensintank. Ger ett blandat bränsle som är 90 procent bensin och 10 procent etanol
Etanol

Många bensinstationer. Etanol eller etylalkohol jäses från källor av stärkelse som innehåller majs, vete, sorghum, korn, potatis och grödor socker som sockerrör och sockerdurra. På grund av dess höga oktantal, det används som ett anti-knock medel i bensin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127165.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.