Har ett bränslefilter Hjälp Gas Mätarställning ?

Bränsle filter har en indirekt effekt på gas körsträcka , men kan bidra till ineffektiv bränsleförbrukningen . Korrekt fordonsindustrin underhåll , inklusive utbyte av bränslefiltret , kan förbättra prestanda och bränsleeffektivitet . Vad den gör

Beläget i bränsleledningen , fungerar ett bränslefilter att avlägsna föroreningar i bensinen som rinner genom filtret . När bensinen har passerat genom filtret , reser den till bränsle injektorer som ger näring till bensin till motorn .
Gas Mätarställning

som bränsle filter åldrar , tenderar den inte fungerar så effektivt som den gjorde när den var ny , och föroreningar kan börja passera . Ofiltrerade föroreningar resa till bränsleinsprutarna och slutligen täppa dem . Igensatt bränsleinjektorer begränsa mängden bensin som kan matas till motorn , vilket gör att motorn arbeta hårdare och minskar bränsleeffektivitet .
När du ska byta
< p > Generellt bör ett bränslefilter bytas en gång per år eller var 12.000 miles för att bibehålla optimal prestanda . Konsultera instruktionsboken eller tillverkarens förebyggande underhåll för specifik information om hur och när man ska byta bränslefiltret på din modell .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127161.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.