Vad är Audi CVT?

Audi introducerade kontinuerligt variabel transmission (CVT) teknologi i 2002 A4. CVT erbjuder obegränsade utväxlingar, vilket resulterar i bättre bränsleekonomi. CVTer förbättrar också överföring prestanda och hjälpa bilen bibehålla stadig marschfart bygger på variabler såsom hastighet, förarens hantering och vägförhållanden. Historia

CVT är inte ny. Tekniken introducerades 1958 med Holland DAF City Car. År 1996 var CVT-tekniken introducerades till Amerika av Honda i Civic HX. Audi introducerade CVT i 2002 A4. Audis Multitronic system använder stållänk-platta kedjor som klarar den högre momentgränser för mer kraftfulla motorer. Som jämförelse, använder Nissan ett stålband i sina CVT. Audi erbjuder CVT-teknik som en transmission alternativ på A4, A5 och A6-modeller.
Fördelar med Audis CVT

med oändlig förhållanden som erbjuds av en CVT, bilen kan hålla en jämn marschfart, med minskade bränslekostnader utsläpp och förbättrad bränsleekonomi. Den CVT håller även motorn igång i sitt optimala effektområdet och ger snabbare acceleration jämfört med en traditionell automatlåda.
Nackdelar med Audis CVT

Bilar utrustade med CVT-teknik är dyrare än jämförbara modeller med en konventionell växellåda. CVT-utrustade bilar tenderar att vara bullrigare och långsammare att accelerera från ett fullständigt stopp på grund av de lägre vridmoment. Ju mer komplicerad struktur av CVT innebär att gör-det-självare som är bekväm kontroll och byta vätskor på sina bilar kanske inte kan göra detta på egen hand och i stället förlita sig på en mekaniker för rutinmässigt underhåll.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127149.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.