Hur kontrollerar jag GMC Jimmy Transmission Fluid?

Transmissionsolja i din GMC Jimmy är avgörande för livet på din bil. Den transmissionsolja fungerar som ett smörjmedel till växlarna och komponenter inom transmissionen. Den transmissionsolja ska kontrolleras när motoroljan byts, eller var 50.000 miles. Att upprätthålla rätt mängd transmissionsolja kommer att hålla din bil i trim genom att se till att överföringen är korrekt smörjs. Saker du behöver
Rag
Funnel
Dexron-III automatisk transmissionsolja
vätska Synkroniserad växellåda (manuell)
Visa fler instruktioner
Automatisk växellåda

1

stjärna motorn i GMC Jimmy och låt den värmas upp i 10 minuter. Transmissionsolja bör alltid kontrolleras vid driftstemperatur för att säkerställa en korrekt mätning. Håll motorn igång
2

. Sätt foten på bromspedalen. Flytta växelspaken genom de olika växlarna, pausa i tre sekunder med varje växel innan du fortsätter till nästa växel. Avsluta med växelspaken i Park (P). Låt motorn gå på tomgång under tre minuter.
3

Öppna huven på din Jimmy. Lokalisera överföringen oljestickan, som är under den TRANS /LOCK handtaget nära centrum av motorrummet. Fäll upp handtaget och dra ut oljestickan. Torka av spetsen med en ren trasa.
4

tillbaka oljestickan och skjut det hela vägen tillbaka in i reservoaren. Vänta tre sekunder och ta bort oljestickan. Läs mätningen av vätskan i hett område på mätstickan. Om vätskan är i godtagbart intervall, byt ut oljestickan och vända tillbaka handtaget för att låsa oljestickan på plats. Om vätskan är lägre än den lägsta HOT märkning måste fluid som skall adderas till systemet.
5

Placera en tratt i reservoaren hals och tillsätt sakta automatisk transmissionsolja. Du bör behöver mindre än en pint att bringa vätskenivån inom HOT intervallet. Dubbelgranska vätskan på oljestickan. När vätskan registrerar på en acceptabel nivå, vänd ner handtaget och stäng huven på Jimmy. På en plan yta Addera Manuell växellåda
6

Park GMC Jimmy och dra i nödbromsen. Låt bilen svalna tillräckligt länge så att du kan vila fingrarna på växellådshuset. Om fordonet har nyligen kört en lång sträcka, vänta en halvtimme.
7

Öppna huven på GMC. Ta bort den lilla pluggen gummifyllnadsmedel från växellådan.
8

Kontrollera nivån transmissionsolja. Om nivån är tillräcklig, bör fluiden når botten av påfyllningspluggen hålet. Om du tycker att nivån är tillräcklig, byt påfyllningspluggen genom att trycka den på plats. Om nivån är låg, fyll på vätska i systemet.
9

Placera en tratt i hålet. Häll en liten mängd synkroniserad överföring vätska i tratten. Var noga med att bara lägga en liten mängd i taget. Fortsätt att tillsätta vätska tills nivån når botten av påfyllningspluggen hålet. Byt påfyllningspluggen och tryck den på plats för att säkerställa att det är säkert på plats. Stäng huven av Jimmy.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127144.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.