Transmission System of a Car

De förbränningsmotorer i bilar generera kraft från bränsle . Denna effekt skall sändas effektivt till andra element i en bil för bilen att köra . Ett överföringssystem används för detta ändamål. Definition

överföringssystem används för att anpassa vridmoment , eller kraften av rörelse och hastighet från en kraftkälla och överföra det till en annan enhet med hjälp av utväxling. Utväxling är förhållandet mellan rotationshastigheten mellan fler än en växel .
Funktion

Bilmotorer körs i hastigheter som inte tillåter lätt täta start , stopp eller retardation. De utväxling i transmissionen kompensera mellan växling och varvtal , vilket gör att motorn att retardera samtidigt öka nivån av vridmoment som behövs för att tillhandahålla nödvändig ström .
Process

Utväxlingsförhållanden växla mellan växlarna som motorvarvtal förändring . Denna växling sker antingen automatiskt av systemet för bilar , eller manuellt med hjälp av bilens förare. Ström sänds från överföring genom en axel som kallas drivaxeln , som bär denna makt till skillnader , eller enheter i bilen för att överföra vridmoment till andra komponenter som kör bilen hjulen .
< Br >
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127138.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.