Hur man byter en BMW Link Sway Bar

Den krängningshämmare på en BMW är en tunn, rörformig längd av metall som är bultad till båda sidor av bilens fjädring. De flesta BMW har främre och bakre vingla barer. Syftet med en krängningsstång är att minska krängning när fordonet körs runt ett hörn. Eftersom stången är bultad till båda sidor av suspensionen, fungerar den som en hävarm och tvingar hjul och däck på insidan av svängen till marken. Vingla barer är anslutna till suspensionen via kortändan länkar. Dessa ändlänkarna är lätta att byta ut. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Ny ändlänken
Visa fler instruktioner
1

Lossa lug muttrarna som håller hjulen på. Lyft BMW med en domkraft och sänka den på pallbockar. Ta bort muttrarna och hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Lokalisera krängningshämmare och länkar slut. Den krängningshämmaren är en tunn längd av metall som går från ena sidan av suspensionen till den andra. Slutet länk fästs i änden av baren i ena änden och är bultad till uppskov på den andra.
3

Ta bort muttern eller bulten som håller änden länken till suspensionen med en socket set och ratchet. Beroende på utformningen av krängningshämmare, kan du behöva hålla muttern stilla medan du lossar bulten. Koppla bort länken från baren.
4

bort länken från krängningshämmaren. Återigen kommer proceduren varierar beroende på vilken modell av BMW och om det är främre eller bakre baren. Till exempel är ändlänken på den bakre bar av en E28 generation 5 serien och vissa andra modeller inte ens bult till baren utan helt enkelt glider på så att fältet går genom ett hål i bussningen i slutet av länken. På framsidan av en E45 3-serie, dock är länken bultad till baren. För att ta bort denna typ, måste du först ta bort skruven som håller den till baren.
5

Installera den nya änden länken på krängningshämmaren i omvänd ordning som den togs bort. Kontrollera att ändlänken är i samma vinkel som den gamla. Dra åt bulten och muttern om tillämpligt. Om det är den typ som glider på, kanske du vill smörja genomföringen med såpvatten för att underlätta installationen. Sätt tillbaka den motsatta änden av länken på suspensionen. Sätt tillbaka hjulen och sänk bilen tillbaka till marken med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127121.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.