Hur man byter en oljepump på en 1993-1994 Ford Ranger

Oljepumpen i 1993 eller 1994 Ford Ranger skjuter olja i motorn för att hålla den smord. Använda ett fordon med en trasig oljepump kan leda till allvarliga motorskador. Om oljan manometern läser lägre än normalt, behöver oljepumpen troligen bytas. Var noga med att byta oljepumpen är specifikt för ditt år-modell av lastbilen och är kompatibel med motorns storlek. Var medveten om att du kommer att behöva dra motorn att byta oljepumpen. Saker du behöver
Set med metriska skiftnycklar
Droppkar
Oljefilternyckel
Oljetråg
Hoist eller motor sling
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa kabeln på bilbatteriet för att inaktivera krockkuddar, tillåta minst två minuter innan du fortsätter
2

Täck fendrar och kåpa med gamla filtar.. Har en assistent hålla en sida av huven när du tar bort kåpan till gångjämsmontaget med en metrisk skiftnyckel. Lyft huven off
3 metriska

Använd nycklar för att ta bort enheten luftrenaren.
4

Koppla kylanordningen och tömma den.

5

Label vakuumledningarna med olikfärgade band och skissa ett diagram över var de kommer att gå för ominstallation. Koppla vakuumledningarna.
6

Label alla kylvätskeslangarna, som du gjorde vakuumledningarna, och koppla bort dem från motorn.
7

Ta bort drivremmen genom att vrida spänningen moturs. Slip av remmen från remskivorna.
8

Använd metriska skiftnycklar för att ta bort kylaren, kylfläkt och svepning.
9

Lokalisera tröghetsomkopplare och stänga av den för att lindra trycket i bränsleledningen. Koppla bort bränsleledningen från motorn till chassit. Plug alla beslag.
10

Demontera oljepumpen genom att ta av sina fästskruvar.
11

Lossa gasreglaget koppling med en skiftnyckel.
12

Unbolt servopumpen med en metrisk skiftnyckel. Koppla inte kablarna och lämna pumpen sitter upprätt.
13

Använd en metrisk skiftnyckel för att skruva isär kompressorn om din Ranger är utrustad med luftkonditionering. Ta inte bort några slangar eller kablar.
14

Demontera startmotorn och generatorn med en metrisk skiftnyckel.
15

Lossa avgassystemet från motorblocket.

16

Placera en träbit under sändningen. Bifoga en motor sele eller kedja av lyft fästena på motorblocket. Rulla motorn hissa på plats och bifoga det till selar eller kedjor.
17

Använd en metrisk skiftnyckel för att ta bort motor-till-överföring bultar och de två transmission-till-olja bultar pan. Ta motorfästet-to-frame bultar.
18

Dubbelkolla för eventuella bultar fortfarande håller motorn på plats. Lyft motorn ur bilen.
19

Placera oljetråget under oljefiltret och avtappningsplugg. Använd en metrisk skiftnyckel för att ta bort pluggen låt all olja rinna in i pannan. Använd ett oljefilter skiftnyckel för att lossa filtret. Skruva av oljefiltret resten av vägen med handen så att den inte glider och plaska olja. Använd en metrisk skiftnyckel för att skruva loss oljetråget bultarna sedan bort oljetråget.
20

Häll några uns av ren olja i inloppet skärmen på nya oljepumpen. Vrid pumpens drivaxel tills olja kommer ut ur inloppet skärmen.
21

Sätt pumpen mellanaxeln i motorblocket, se till att det kopplas tillsatsvärmen kugghjul sedan installera resten av nya oljepumpen .
22

tillbaka oljetråget och oljefilter genom att vända demonteringsföljd. Installera om motorblocket genom att vända demonteringsföljd.
23

Byt motorolja med ny olja tills den når hela märket på mätstickan.
24

Starta motorn . Om oljetrycket inte stiger inom 15 sekunder, stäng av motorn och kontrollera tätheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127111.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.