Takluckan Problem

En taklucka är en glaspanel som låter ljus eller luft in i fordonet. De flesta soltak är makt soltak och är kopplade till bilens elektroniska system. Det finns flera vanliga problem med makt soltak. Läckande

Ibland vattenläckage in i fordonet från området runt takluckan. Detta problem kan bero på smuts i vattnet ledningssystem, vilket är ett vattenkar med dräneringsrör som drar bort vattnet från takluckan och ner till marken. De dräneringsrör kan bli blockerad av smuts och skräp. Du kan undvika det här problemet genom att torka ner tråget med en våt trasa och rengör dräneringsrör med komprimerad luft på en regelbunden basis.
Elektriska problem

Effekt soltak kan inte användas ofta, vilket kan leda till korrosion uppbyggnaden på komponenterna. Detta kan ge elektriska problem. Soltak drivs av effektbrytare snarare än säkringar, så detta bör vara utgångspunkten när diagnostisera elektriska problem. Andra problem kan existera på batteriet eller relä och strömbrytare.
Tätningsmedel Underhåll

Tätningsmedel problem är osannolikt, men det upplevs ofta som ett problem. De soltak på marknaden under 2010 har tätningsmedel gjorda av EPDM gummi, silikon eller Santopren gummi. De är utformade för att vara underhållsfritt. Du kan torka av tätningen med en fuktig trasa regelbundet för att hålla den ren. Om det blir extremt smutsiga, lägg ett milt rengöringsmedel till vattnet och torka av tätningen ren. Skölj med vatten. Använd aldrig en petroleum-baserade rengöringsmedel på tätningsmedlet. Detta kan leda till korrosion.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127110.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.