Hur man byter E36 Insprutningsmunstycken

I E36 är den tredje generationen av BMW 3-serie. Den E36 generation bilar erbjuder starka värde som begagnade fordon. Över tiden, bränsleinsprutarna slits ut och utveckla läckor. Ta och testa spridare i en affär, eller ersätta dem med helt nya spridare. Demontering och montering av spridare på en E36 är relativt okomplicerad. Saker du behöver
Gummihandskar
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Spetstång
vit litiumfett
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen i ett väl ventilerat område och gummihandskar, eftersom du kommer att arbeta runt bränsle. Ta bort säkringen för bränslepumpen, vilket är vanligt för nr 18 säkringen. Om du är osäker, kontakta din instruktionsbok. Vrid motorn på. Det ska vända och sedan sluta köra. Upprepa detta flera gånger för att avlägsna överskott av bränsle från systemet.
2

Öppna huven. Koppla bort batterikabeln från minuspolen på batteriet. Ta bort plastpluggarna på motorn täcker genom att bända ut dem med en skruvmejsel. Ta bort bultarna enligt pluggarna som håller motorn täcker på. Ställ täcker undan.
3

bort den tunna plasten trim som täcker ledningsnätet för tändstiften och spridarna genom att poppa loss den för hand. Ta bort de två skruvarna som håller länge, tunn låda på plats som innehåller ledningsnätet.
4

bort de kvarhållande trådar som håller de elektriska kontakter på spridarna genom att dra dem med ett par nål-tång. Börjar på framsidan av bilen, ta bort alla sex av trådarna. Ta bort fästet ledningsnätet från topparna av bränslespridare.
5

Använd nål-tång för att dra bort den svarta, fyrkantiga klämma som håller varje injektor till bränslefördelningsröret. Klippet är C-formad och drar av med viss ansträngning. Ta bort alla sex clips. Ta bort de två skruvarna som fäster bränsleskenan till grenröret.
6

Dra bränsleskenan bort av injektorerna noggrant. Spridarna är tätade bränsleinloppsröret med gummi O-ringar, vilket skenan måste dras upp från. Arbete långsamt från den bakre delen av motorn för att dra bort skenan. Skjut skenan ur vägen. Torka upp utspillt bränsle.
7

bort spridarna från grenröret genom att dra dem rakt upp. Du kan behöva vicka dem lite. Om någon av de injektionsmissbrukare fortfarande fäst vid bränsleinloppsröret, ta bort dem från skenan genom att dra dem.
8

Har bränsleinsprutarna testade, rengöras och kalibreras, eller köpa en ny uppsättning av injektorer . Placera en liten montering av vitt litiumfett på bränsleinjektorn s gummi O-ring. Installera bränsleinsprutarna genom att trycka dem tillbaka ner i grenröret. Sätt tillbaka bränslefördelningsröret ovanpå injektorerna, säkerställa att injektorn O-ringarna säte i skenan. Byt skruvarna som håller skenan på, sedan installera de plastclips som håller spridarna på plats.
9

Sätt fästet kabelnätet tillbaka på plats. Sätt tillbaka de elektriska kontakter på injektorer med de små trådklämmor. Sätt tillbaka skruvarna som håller lådan på plats att ledningsnätet går in. Sätt tillbaka lådan topp.
10

Starta motorn för att säkerställa att det inte finns några läckage från bränsle järnväg eller någon av spridarna. Stäng av motorn. Sätt tillbaka motorhuvar. Sätt tillbaka bult pluggar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127100.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.