Hur man byter en bränslepump i en Scirocco

Den ursprungliga Volkswagen Scirocco blev en kompakt halvkombi baserad på MKI Golf chassit. Till skillnad från den upprätt, hård styling av Golf, hade dock Scirocco en sportigare, mer rakish utseende. Bränslepumpen på Scirocco ansvarar för att leverera bränsle till motorn tillförlitligt och konsekvent. Om det misslyckas, kommer bilen hosta och spotta och slutligen bli undriveable. Byte av bränslepump på Scirocco kräver inga speciella verktyg eller kunskaper. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Ny bränslepump
Visa fler instruktioner
1

Park VW på plant underlag. Lossa muttrarna till höger bakhjul. Lyft höger bak med en domkraft och stödja den på en pallbock. Ta bort muttrarna och hjulet. Koppla bort den negativa batterikabeln. Skruva av tanklocket.
2

Kläm bränsleledningen som kommer från bränsletanken och går in i bränslepumpen med ett par låstänger. Placera en trasa mellan käftarna på tången för att förhindra skador på bränsleledningen. Kläm linjen bara tillräckligt för att stoppa flödet av bränsle.
3

Lossa slangklämmorna som håller bränsleledningen till pumpen. Dra ledningarna ut. Avlägsna bränsleledningen som går till motorn på samma sätt. Använd gummihandskar och torka upp utspillt bränsle med en trasa. Om din Scirocco har en bränsle ackumulator bredvid bränslepumpen, lossa bränsleledningar som går till den. Koppla loss kablarna från pumpen, notera där de går
4

Lossa muttrarna som håller bränslepumpen på plats, på pre-1979 Scirocco,. På senare bilar, ta bort den slitsade muttern på nedre delen av konsolen som håller pumpen på plats. Lossa den övre muttern och ta bort bränslepumpen.
5

Installera den nya bränslepumpen i baksidan av hur den gamla togs bort. Montera den nedre konsolen muttern och dra åt den och den övre muttern. Om det är en äldre modell, dra åt fästmuttrarna.
6

Anslut bränsleledningarna från bränslet ackumulatorn (om sådan finns). Anslut ledningen från tanken samt den linje som går till motorn. Dra åt slangklämmorna. Släpp låstången från bränsleledningen. Återanslut kablarna som går till bränslepumpen i rätt riktning.
7

tillbaka hjulet. Sänk bilen bort av domkraften. Dra åt muttrarna på hjulen. Anslut batteriet och sätt tillbaka tanklocket. Starta motorn så att bränslepumpen fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127092.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.