Vilka typer av saker kan orsaka en vevaxelsensor att gå dåligt?

En trasig vev sensor kan orsaka din bil till "dö" eller att det blir omöjligt att starta trots att motorn kan fungera normalt. En vevaxelsensor vidarebefordrar information till bilens dator, referera hur snabbt motorn är igång, men ännu viktigare position vevaxeln och cylindern. Denna sensor är avgörande för att styra tändning och timing av motorn, samt bränsleinsprutning drift. Crank sensor fel orsakas oftast av några vanliga problem. Crankwalk

Crankwalk är en term som används för att beskriva problemet att motorns vevaxel när den börjar glida runt mot bandets sida av motorn. Detta orsakas vanligen av en sliten main axiallager. Efter tiden, kommer den nya positionen för vevaxeln orsaka tunn metallplatta som löper genom vevaxelsensor att upprepade gånger slå den ena sidan av sensorn med varje motor /bandvarv. Du kommer att höra ett klickande ljud när bandet roterar. Detta kommer att bära ner vevaxelsensor eller bryta den helt. Om bilen verkar fungera bra då motorn skär slumpmässigt ut, det är troligen det problemet.
Överdriven värme

Överhettning kan orsaka många problem i en motor . Om din motor producerar överdriven värme från dålig smörjning, ventilation eller radiator problem, då värmen byggs upp i motorn kan nå en högre än normal temperatur och orsaka plasthölje av vevaxelsensor att smälta eller spricka. Om detta händer bilen inte startar, eftersom sensorn inte kan relä vevaxeln information tillbaka till datorn.
Felaktig kabelstammen

ledningsnätet är den mest vanligt problem förbundet med vev givarfel. Detta kan vara ett resultat av felaktig spänning, jord eller retur krets problem. Lösa kablar, olja och skräp kan bära ner ledningsnätet, vilket orsakar ett avbrott i spänning eller slitage på ledningar själva. Detta kan orsaka att sensorn misslyckas upprepade gånger. Du fordonet får veva men inte stanna startat om detta är problemet.
Timing Belt Skador
p Om din kamrem skadades i en kollision eller det brast på grund av regelbunden slitage, kan bandet bli lindade runt vevaxeln och skada många små delar och sensorer. Den vevaxelsensor kan ha drabbats av kamremmen när den brast. Detta kan orsaka skador på ledningsnätet och sensorn. Även om du kanske har haft bältet bytas, kan givaren fortfarande skadas och din bil kan veva, men misslyckas med att hålla igång efter några minuter. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127048.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.