Vad Är Solonoid Ventil på ett insugningsrör ?

Bilar förlitar sig på mekaniska och elektriska anordningar för att köra effektivt . Många av dessa delar spelar dubbla roller , eller är elektromekaniska . En magnetventil på bilens insugsgrenrör är ett exempel på ett avgörande elektromekanisk anordning . Definition

En magnetventil är en elektromekanisk ventil används för att bestämma flödet av vätska eller gas .
Funktion

En magnetventil på ett insugningsrör innehåller en trådspole , som bär elektriska strömmar . När en ström går genom spolen skapar detta ett magnetiskt fält , som orsakar ett manövreringsorgan beläget i magnetventilen att skifta . Ett manövreringsorgan är en anordning som används för att stänga av energin från den elektriska strömmen i rörelse. Magnetventilen detekterar aktivitet från ställdonet , och antingen öppnar eller stänger för att tillåta åtkomst eller blockera vätska eller gas strömmar igenom .
Typer Addera

Magnetventiler ventilerna på insugsgrenrören kan vara öppna , stängda eller tvåvägs . En stängd magnetventil block vätska eller gas när en ström närvarande flyter genom ventilen. En öppen magnetventil ger tillgång till gas eller vätska när en ström går genom den. Två - vägs magnetventiler innehåller tre portar eller öppningar - en inflöde port , vilket möjliggör för gas och vätska , och två portar utflöde , som skickar gasen och vätskan ut . Utflödet växlas fram och tillbaka mellan de två utströmningsöppningar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127012.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.