Hur byter jag Radiator på en 2001 BMW 325ci?

Medan BMW är uppskattade för sin prestanda och tysk ingenjörskonst, de är inte på något sätt perfekt i alla avseenden. Vattenpumpar, radiatorer och termostater på E36 och E46 generationer av 3-serien alla behöva ersättas någon gång eller annan. Byta kylaren på en 2001 E46 325i är relativt okomplicerad kan bidra till att motorn inte överhettas och skadas. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Torx bits
Skruvmejsel
Catch behållare för vätska
Ny radiator
Kylvätska

Visa fler instruktioner
1

Koppla ur den elektriska kontakten som går till MAF sensorn på luftfilterhuset genom att dra bort det. Ta bort de två 10 mm bultar som håller luften rutan på plats. Lossa den stora klämman som fäster slangen luftintag till grenröret. Avlägsna luft rutan och intaget slangen.
2

lossa de elektriska anslutningarna sitter på passagerarsidan av fläktkåpa. Lossa den stora fläkten bulten (i mitten av fläkten) med en stor justerbar skiftnyckel genom att vrida medurs för att lossa den. Den är omvänt gängad. Om du inte kan lossa fläktremmen utan vattenpumpen svarvning, behöver du ett specialverktyg för att hålla vattenpumpen medan du lossar bulten, som finns på BMW-återförsäljare eller online. Ta bort fläkten och kåpan från motorrummet när fläkten bulten lossas.
3

Lossa främre hjulets muttrarna. Lyft bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar. Placera en behållare under kylaren. Lossa kylarens avtappningsplugg och låt kylvätska rinna in i behållaren. Flytta behållare under motorblocket avtappningsplugg som sitter under insugningsröret. Avlägsna bulten avtappningspluggen och låt kylvätska rinna. Sätt tillbaka avtappningspluggarna.
4

bort slangarna från kylaren expansionskärl. Ta expansionskärlet genom att dra rakt upp. Det kan ta lite ansträngning, men det kommer att komma ut. Lossa de elektriska ledningarna på undersidan av tanken. Ställ expansionskärlet undan.
5

Lossa slangklämmorna som håller nedre kylarslangen på plats. Avlägsna kylarslangen. Du kan behöva trycka på kanten av slangen med en skruvmejsel för att få det att glida av. Dra upp snabbkoppling som håller transmissionen kylaren på plats (på bilar med automatisk växellåda). Dra överföring kylaren bort från kylaren och låt den hänga på de linjer som går till den.
6

Ta bort Torx-skruvar på vardera änden av kylaren som håller den på plats. Vinkla upp radiatorn från framsidan av bilen och dra den rakt upp och bort från bilen.
7

bort överföringen termostaten från den gamla kylaren på bilar med automatiken och installera det på den nya kylaren med samma Torx-skruvar, eller installera en ny transmission termostat.
8

Rengör området med botten av kylaren monteras med en stålborste eller liknande så det är fritt från smuts och skräp. Skjut ner den nya kylaren ner så kilarna på botten av radiatorn är uppradade med spåren där radiator installationer.
9

Dra kylaren mot framsidan av bilen tills den sitter . Sätt tillbaka Torx skruvarna som håller den på plats. Installera om överföring svalare (på automatiska bilar) och anslut snabbkoppling. Anslut de elektriska anslutningarna tillbaka in i kylaren.
10

Anslut den nedre kylarslangen och dra åt slangklämman. Sätt tillbaka expansionskärlet genom att skjuta den tillbaka in i motorrummet. Anslut slangarna till tanken. Installera luften rutan och luftinsugsslang. Fyll kylsystemet med kylvätska.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127002.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.