Klarlack Tekniker

klarlack måla är en bil färg eller harts utan pigment eller färgning. Det används på de flesta nya bilar för att skydda fordonets färgat skikt av färg. Klarlack appliceras efter basbeläggningen, vilket ger en förseglad skyddande beläggning över bilens exteriör. Liksom alla färger, kan klarlack blekna och skadas över tiden. Bilägarens kan köpa och använda klarlack färger för att personligen fixa och underhålla besvärliga områden. Underhålla klarlack

klarlack lager färg appliceras på ett fordon av tillverkaren kan upprätthållas genom att styra en bil s vila miljö. UV-strålar, regn, snö och värme kan alla skador klarlack måla så det är bäst att bilen parkeras inomhus. En cool garaget är idealisk för att förlänga livslängden för ett fordons lack. Att hålla en bil av vägen under särskilt svåra väderförhållanden kommer också hjälpa till att bevara klarlack lagret.

Klarlack skapar och upprätthåller en glansig look som kan bli bleka som en bil blir utsatt för väder och yttre faror såsom fågelspillning , sand och sav träd. Om glans och glans av en lack börjar blekna kan det vara dags att röra upp klarlacken lagret. Addera Prepping en klarlack Touch-Up

Innan klarlack på en bil, är det viktigt att träna rätt sprutlackering tekniken sedan klarlack måla kommer förpackad i sprej kapslar. Ett block av trä är ett lämpligt öva verktyg för att få en förståelse för hur man sprayfärg konsekvent och jämnt över en given yta.

När du känner dig bekväm sprutning klarlacken måste temperaturen och villkor skall kontrolleras för att att se till att färgen kommer att ta till fordonets kropp. Extrem värme eller kyla kan äventyra ett paint jobb och orsaka klarlack blir dimmigt under ansökan. En optimal temperatur för applicering av klarlacken faller mellan 60 och 90 grader Fahrenheit. När man målar, undvik direkt solljus och någon form av nederbörd (regn, snö, etc.).
Tillämpa klarlack

Helst bör klarlack färgen appliceras inomhus i en temperatur-kontrollerad garage. Med hjälp av en burk klarlack, stryker sprej ens måla över bilens kropp. Färgen ska gå på smidigt, utan att imma eller förlora allmän färg klarhet. När du spray, se till att överlappa de olika skikten av klarlack som tillämpas för att undvika synliga egenskaper hos ränder på bilens exteriör. Vänta 10 minuter efter varje applicering av klarlack för att låta färgen torka och binda med grundfärg. Inspektera hela den bilen, letar efter peeling och tråkig områden som kan kräva ett extra lager av klarlack. Inte tvätta eller vaxa bilen under minst 30 dagar efter målning. Se till att området du arbetar i är väl ventilerad.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127001.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.