Hur man byter Fordonhiss Support Struts

Många stadsjeepar och lastbilar kommer med en hiss grind på baksidan slutet för att tillåta åtkomst till förvaringsutrymmet. När luckan öppnas och sedan lyftas upp, stagen lyfts automatiskt porten till helt öppet läge så att du har obehindrad åtkomst till förvaringsutrymmet. Stagen är oftast inte de mest tunga design och över tid kan misslyckas. Och om det händer, är den enda lösningen som håller luckan för hand eller störa ett verktyg såsom en kvast eller 2-by-4 på plats för att hålla luckan upp. Byte bakgavellyften strävor är relativt enkel. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Torx bits
Skruvmejsel
New struts
Visa fler instruktioner
1

Öppna den bakre luckan. Använd en kvast eller liknande anordning för att hålla luckan upp medan du byter stagen. Använd något tillräckligt länge att det avlastar spänningen på strut bultarna.
2

Bänd bollen på den nedre änden av staget ur uttaget med en skruvmejsel. Staget ska poppa ut när du har pried det ca ¼ tum.
3

Demontera skruven som håller toppsträvan till hissen gate med lämplig hylsa eller Torx bit. Detta kommer att variera beroende på märke och modell. Undersök strut där den fastnar att bestämma det bästa sättet att ta bort det.
4

Installera toppen av fjäderben till hissen gate med samma bultar den gamla installerades med. Dra åt bulten.
5

Installera bollen på botten av staget på kulan kontakten. Du kan behöva bända klippet på kontakten upp lite för att få bollen att sätet ordentligt i kontakten.
6

Lämna vad du har att stödja luckan på plats när du installerar andra staget i på samma sätt som du har installerat den första. Ta det verktyg som stödjer luckan.
7

Testa de nya stagen genom att stänga och sedan öppna luckan. Stagen bör höja luckan automatiskt när du öppnar luckan och dra upp ungefär halvvägs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126999.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.