Vad är en kanister avluftningsventil ?

Bilar bygga på flera elektriska och mekaniska komponenter för att köra ordentligt . Vissa av dessa delar säkerställa att rätt bränsle blandningar flöde genom bilmotorn . En kanister avluftningsventil är en sådan del. Definition

En kapsel avluftningsventil är en magnetventil som styrs av Power Train Control Module . Power Train Control Module är en styrenhet som bestämmer tändning, mängder bränsle och andra parametrar som behövs för att hålla motorn igång .
Funktion

Kapseln avluftningsventil fungerar som en del av avgasreningssystemet i en bil , och den mäter flödet och mängden bränsle ånga som återvinns i förbränningsprocessen via träkolskanistern , eller bränsleångor lagringsenhet . Canister avluftningsventiler används också i "läcka tester , " genom att tillåta ett vakuum skapas i hela bränslelagringssystem när ventilen är stängd , vilket förhindrar utanför luft tränger in i systemet .
< Br > prestanda

Faktorer som kan påverka utförandet av en kapsel avluftningsventil inkluderar orena ventil villkor och ventil blockering . Ventil blockering uppstår när ett hinder fastnar i öppningen av ventilen , vilket orsakar en säkerhetskopia av bränsle och luft blandningen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126996.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.