Vilka är de funktioner en instrumentpanel?

Instrument paneler finns på instrumentbrädan i bilar, lastbilar, båtar, flygplan och andra transportfordon. Instrumentpanelen informerar operatören eller föraren av driften av fordonets motor. Olika uppgifter finns på instrumentpanelen beroende på tillverkaren av fordonet och har olika funktioner. Mätare

En av funktionerna i Instrumentpanelen är att informera operatören om status för en motor med olika mätare belägna nära ratten. Dessa mätare inkluderar oljan spårvidd, som informerar operatören för oljetrycket status i motorn. En annan mätare finns på instrumentpanelen är temperaturmätaren, som berättar operatören vad kylvätskans temperatur är när den körs genom motorn. En av de viktigaste mätarna som finns på instrumentpanelen är bränslemätaren som berättar föraren hur mycket gas eller diesel är fortfarande i tanken av fordonet.
Hastighetsmätare
< p> Instrumentpanelen berättar också operatören vid vilken hastighet fordonet färdas under drift. De flesta hastighetsmätare visar miles per timme (mph) genom att bryta upp den i rader i en halvcirkel eller digitalt beroende på tillverkare. Hastighetsmätaren förhindrar att operatören kör för fort i utsedda områden där hastigheten lagar gäller. De flesta hastighetsmätare bryta mph i Ten Mile steg med mil streck eller linjer i mellan och en större bindestreck eller linje som visar fem mil steg.
Säkerhetsanordningar

En funktion av instrumentpanelen är också att informera operatören om driftssäkerhet i olika utrustning i eller på fordonet. Dessa säkerhetsanordningar tänds eller gör ett ljud för att informera föraren om säkerhetsbältet säkerhet, motorservice erfordras, lastbil eller huva fortfarande öppet och dörren inte stängs ordentligt. Mer och mer säkerhet information är placerad på instrumentpanelen i ett försök att göra föraren ägna mer uppmärksamhet åt en säker drift av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126985.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.