Hur Wire en Five Terminal Relay

Fem terminal reläer ofta styr bil ljud och larmsystem. Identifierats som en enkel-poligt växlande (SPDT) relä, fem terminala reläer använder en elektromagnetisk spole att vända en intern switch. Med ett fordons tändningen i "off" läge spänning in reläets enpoliga och flöden till en av de "kasta" terminaler. När tändningen slås till "på" flöden ställning spänningen via reläets elektromagnetiska spolen, som drar på reläets interna switch och sedan spänning flöden från enpoliga terminalen till reläets andra "kast" terminal. Saker du behöver
Single-poliga dubbla växlande relä
sidavbitare
Wire terminaler
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Titta på reläets kopplingsschema och identifiera sina terminaler. Två terminaler, ofta märkta "85" och "86" med en snirkliga linje mellan dem, ansluta till reläets spole. En terminal, ofta märkta "30" med en vinklad linje anslutna till den, ansluts till reläets sekundärkretsen elförsörjning. En terminal, ofta märkta "87," kommer att vitalisera när spolen har ström och en terminal, ofta märkta "87A" med den vinklade linjen pekade på den, kommer att vitalisera när spolen inte har makt.
2

bort 1/4 tum av trådens täckning från varje tråd med tråd strippor. Matcha numret tryckt på sidan av trådens täcker, dess mätare, mot springan på kabelskalaren med samma nummer.
3

Skjut den runda änden av en tråd terminal över avskalade änden av en tråd och crimp wireterminalen till tråden med en tång. Upprepa detta för varje tråd. Rektangeln änden av tråden terminaler ansluta till reläets plintar.
4

Skjut wireterminalen som leder till den primära spänningskällan till någon av reläets spole terminaler. Den primära spänningskälla ansluts till tändningen.
5

Skjut den andra primära polspänningen tråd på reläets andra spole terminal. Den andra primära spänningen tråden ansluts till antingen minuspol eller chassit.
6

Skjut sekundärkretsen spänningskälla s trådklämman på reläomkopplaren input terminal, terminalen med den vinklade linjen ansluten till det .
7

Skjut den sekundära kretsens tråd som förvandlar varm med tändningslåset i läge "Av" på reläets respektive terminal. På kopplingsschemat denna terminal har den vinklade tråden som pekar på det.
8

Skjut den sekundära kretsens tråd som förvandlar varm med tändningen på "On" läge på reläets återstående terminal.
Addera ditt .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126982.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.