Hur ändrar jag Cylinder Clutch Slave i en 1997 BMW 328i?

Den 1997 BMW 328i använder en hydraulisk inställning för kopplingsmanövreringen systemet, så det finns inga kablar i kopplingssystemet. Istället använder kopplingen en slav och en huvudcylinder, som båda kan börja läcka över tiden, vilket nödvändiggör deras ersättare. Om kopplingen i en 3-serie känns svampiga, växlarna slipar när växling eller det är längre än normalt resa från kopplingen, kan problemet vara en dålig koppling slavcylinder. Detta är en mycket lätt del att byta. Saker du behöver
Ordet jack eller ramper
pallbockar (2) katalog Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Linje skiftnycklar
Ström bleeder
Hydraulvätska
Byte slavcylinder

Visa fler instruktioner
1

Lyft framsidan av BMW med en domkraft och stödja det på ett par pallbockar. Du kan också köra bilen upp på ett par ramper placerade framför det för att få tillgång till undersidan.
2

Leta slavcylindern, som är bultad till vänster sida av transmissionen och är en cylindrisk del med en hydraulisk linje kommer ut i slutet av den. Addera 3

Placera en behållare under slavcylindern att fånga upp eventuellt utspilld hydraulolja. Lossa och ta bort den hydrauliska linje som fäster till slutet av slavcylindern med en linje skiftnyckel.
4

Lossa och ta bort muttrarna som håller huvudcylindern till överföring med en socket set. Du kan behöva använda en förlängning på slutet av sockeln för att tillåta dig att lättare nå den övre muttern. Ta bort slavcylindern från transmissionen.
5

Installera den nya slavcylinder i omvänd för flytt. Montera och dra åt de två muttrarna som håller den till transmissionen. Inspektera hydrauliska linjen. Om det verkar uttorkade och spruckna eller skadade på något sätt, ersätta den med en ny slang. Koppla loss slangen på den motsatta änden av där den ansluter till huvudcylindern. Montera slangen och dra åt muttern på slutet.
6

Bifoga en effekt bleeder till toppen av huvudcylindern. Pumpa upp trycket med bleeder. Fäst avluftningsslangen till avluftningsventilen sitter på slavcylindern. Sätt den andra änden av slangen i en behållare fylld med hydraulvätska. Lossa avluftningsventilen och låt vätskan blöda ut tills det inte finns fler bubblor.
7

Ta bort slangen från huvudcylindern. Ta bleeder från kopplingsvätskebehållaren. Fyll på behållaren kopplingsvätskan om den är låg. Kontrollera kopplingen för att säkerställa att den engagerande ordentligt. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126979.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.