Hur tar jag bort en E36 Instrument Cluster?

I E36 är den tredje generationen av den populära BMW 3-serie, ersätter E30 och själv senare att ersättas av E46 3-serien. Den E36 är ett mycket bra värde på den begagnade marknaden, särskilt om ägaren är villig att göra en del av det underhåll som dessa bilar kräver när de blir äldre. I kombiinstrumentet på E36 kommer att behöva tas bort om det är något fel med det, men det är inte så svårt av ett jobb. Saker du behöver
Torx bits
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort kabeln som går till den negativa batteripolen. Låt batteriet laddas i ungefär fem minuter att avaktivera krockkudden.
2

Ta bort de två luftkudden fästskruvar sitter på baksidan av ratten med en T30 Torx bit. Clearance är begränsad, men det är möjligt att få till skruvarna. Du kan behöva trycka på lite svårt att komma in i urtaget i hjulet.
3

Lyft luftkudden från ratten. Koppla loss kablarna som går till hornet och luftkudden. Ställ luftkudden undan.
4

Ta den stora ratten låsmutter sitter på mitten av hjulet med en 16 mm hylsa. Notera var markeringarna på undersidan av hjulet där den monteras på rattstången och styraxeln själv är. Hjulet måste installeras om på detta sätt. Du kan också markera hjulet och axeln med en märkpenna.
5

Dra hjulet rakt av från axeln. Du kan lämna kablarna som leder till hjulet medan du tar bort instrumentpanelen, bara se till att stödja det så vikten av hjulet är inte på trådarna
6

Ta bort de två Torx placerade skruvar. överst på kombiinstrumentet med en Torx-skruvmejsel eller en Torx bit monteras på en sockel.
7

Bänd upp i kombiinstrumentet mot dig (bort från instrumentbrädan) och nedåt. Gör detta mycket noga, så att du inte repar kombiinstrumentet eller trim runt instrumenten.
8

Flytta instrumentet mot dig så långt det går, skjuta den försiktigt fram och tillbaka som du drar den. Den är monterad i instrumentpanelen ganska tätt. Händerna
9

Slide bakom klustret när det finns tillräckligt med spelrum för att göra det och låsa upp de tre plastkontakter som håller klustret på plats. Kontakterna har en liten, plast flik som är deprimerad. När fliken är deprimerad, det finns en ledad plast klipp som du sedan svänga upp förbi fliken som var deprimerad.
10

Skjut kombiinstrumentet resten av vägen ut ur instrumentbrädan. Skjut klustret mot höger (passagerarsidan) och förbi mitten streck vent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126970.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.